BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'ye 12 doktor atandı

Gümüşhane'ye 9’u uzman olmak üzere toplam 12 doktor ataması yapıldı

Abone ol

Sağlık Bakanlığı 32. dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurasında Gümüşhane'ye 9’u uzman olmak üzere toplam 12 doktor ataması yapıldı.
İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Şahinöz, yapılan atama ile özellikle uzman hekim bazında yapılan atamaların çok önemli olduğunu ve yoğun olupta tek uzmanla sürdürülen hizmetlerin yoğunluklarının yeni atamalarla azalacağını söyledi.


Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne 7 (Kardiyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Radyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Plastik Cerrahi, Beyin ve Sinir Cerrahisi), Kelkit Devlet Hastanesi’ne 1 (İç Hastalıkları Uzmanı), Torul İlçe Hastanesi’ne 1 (Aile Hekimi) olmak üzere toplam 9 uzman doktorun, Şiran Toplum Sağlığı Merkezi, Şiran Devlet Hastanesi ve Köse İlçe Hastanelerine de birer olmak üzere toplam 3 pratisyen hekimin atandığını belirten Şahinöz, yeni atanan doktorlarla irtibata geçerek her türlü yardımı yaptıklarını ifade etti.


Öte yandan son yıllarda yaptığı atılımlarla bölgenin en güçlü hastanelerinden birisi olma yolunda hızla ilerleyen Gümüşhane Devlet Hastanesinde uzman hekim sayısının yeni atananlarla birlikte 46’yı bulduğu öğrenildi.