BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

ORC CHP anketi sonucu zirveye oturdu!

ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı en son siyasi gündem anketinin CHP'yle ilgili bölümlerinden çarpıcı sonuçlar çıktı. ORC anket sonuçlarına göre CHP seçmeni yeni bir parti kurulmasını istedi, partinin başına ise Deniz Baykal geçsin istiyor.

Abone ol

ORC Araştırma'nın CHP'li Seçmenlerin Nabzı Nisan 2016 anketi sonuçları yayınlandı. 

Ankete katılan CHP seçmenini yüzde 59'u Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarısız buluyor.  CHP'lilerin yüzde 88'inin partilerinin iktidar olabileceği inancını taşımıyor. 

CHP'LİLERİN PARALEL YAPI RAHATSIZLIĞI

Anket sonuçlarına göre çarpıcı bir diğer detay ise CHP'li seçmenin yüzde 44 partinin Paralel Yapı ile birlikte çalıştığını düşünüyor. CHP'nin Paralel Yapı'yla birlikte çalıştığını düşünenlerin yüzde 90,6'sı ise bu durumdan rahatsız.

chp anketi sonuçları orc araştırma

ORC'nin anketine damga vuran ise "Solda yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu oldu. CHP'liler yüzde 65'le yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu savundu.

YENİ PARTİNİN BAŞINA KİM GEÇSİN? 

Yeni bir parti kurulmasını isteyen CHP'lilere "Solda yeni bir parti kurulacak olsa bu partide hangi isimleri görmek istersiniz?" sorusu da yöneltildi.

Açık uçlu sorulan ve çoklu cevap hakkı tanınan araştırmanın sonucunda zirveye yüzde 27 oy oranıyla Deniz Baykal oturdu. Baykal'ı yüzde 22.4 ile Muharrem İnce, yüzde 15.5 ile Metin Feyzioğlu takip etti.