BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,62
HABER /  EKONOMİ

'Aptal rallasi' mi yaşanıyor?

CNN Money’nin risk alma iştahını ölçtüğü Korku & İstek Endeksi’nin son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ancak yatırımcılar gidişattan endişeli değil.

Abone ol

Dünyadaki piyasalar Wall Street'te yaşanan ralliyi konuşuyor.

Uzmanlar şu anda Wall Street’te yaşanan rallinin temelsiz olduğuna, birinci çeyrek bilanço sezonuyla birlikte işlerin kötüye gidebileceği belirtildi.

CNNMoney’de yer alan bir analizde, yatırımcıların önümüzdeki kötü gidişten tedirgin olmadıklarına işaret edildi.

Wall Street borsalarına bakıldığında S&P 500’ün 11 Şubat’taki en yüksek seviyesinden yüzde 13 yükseldiği, Nasdaq borsasının ise yüzde 15 artıda olduğu belirtildi.

CNN Money’nin risk alma iştahını ölçtüğü Korku & İstek Endeksi’nin son bir ayın en yüksek seviyesine çıktığı da ifade edildi.

Yatırım araştırması yapan Zacks.com’un başkanı Steve Reitmeister, bu son hareketi “aptal rallisi” olarak yorumladı.

PNC Asset Management Group’un baş yatırım stratejisti Bill Stone, şu anda ABD için işlerin iyiye gittiği yönünde bir kanı olsa da dünyanın geri kalanı için risk almanın zor olduğu bir dönemin yaşandığına işaret etti.

Stone, “Küresel ekonomi zayıf. Şu anda hala çamurdan çıkmaya çalışıyor. Evet düşük seviyelerden oldukça yukarılara geldik ama hala daha yüksekler için hazırlanmalıyız diyebilecek bir konumda mıyız emin değilim” dedi.