BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Operasyon Kasımda olacak

Çandar Paşaların ABD'ye gitmesini değerlendirdi. "Kasımda operasyon var" dedi

Abone ol

NTV'nin haber bültenine katılan Cengiz Çandar soruları yanıtladı. Çandar Kasım'da bir operasyon ihtimaline işaret etti ve "ABD ile ortak bir askeri operasyon olur mu" konusuna açıklık getirdi.

Çandar "Başbakan'ın ABD Başkanı George Bush ile yapacağı görüşmeye Genelkurmay'dan paşaları da götürmesi ortak bir askeri operasyon sinyali mi?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Yetkililerin Başbakan'a eşlik edecek olması Türkiye'nin askeri operasyonu görüşecekleri amacında olduğunu gösteriyor. Bu hareket ABD üzerinde de bir psikolojik etki yaratacak. Türkiye ABD'yi aktif görmek istiyor. Birlikte gitmeleri Türkiye'de hükümet ve askeri otorite arazsında bir ayrışma olmadığı düşünceleri veriyor."

"Kamuoyunda ve uluslararası camiada bu yönde beklentiler olduğuna göre, Kasım'da Türkiye'nin askeri bir operasyon yapacağı görüşündeyiz" diyen Çandar  "ABD'nin sergilediği tavır ve şu andaki bölgedeki gelişmelerden aldığımız izlenimle, görüşmelerden ABD'nin onay vereceği ve Kuzey Irak otoritesini de kollayacağı gibi azami bir sonucun çıkacağına hükmedebiliriz.  Çıkabilecek en azami sonuç ise, süresi ve kapsamı sınırlı bir operasyona onay vermesinin sağlanması. " dedi.

"ABD ve Türkiye'nin birlikte operasyon ihtimalinin tümüyle imkansız olmadığını belirten" Çandar "büyük ihtimalle, ABD'nin uçaklarıyla Türkiye'ye istihbarat sağlaması da bir işbirliği manasına gelir. En azından istihbarati anlamda bir işbirliği demek. Fakat, Türkiye ve ABD ordusu arasında koordineli bir operasyon ise kolaylıkla olabilecek gibi görünmüyor" dedi.