BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Önce eve kapattı sonra işkence yaptı

Konya'da gerçekleşen olayda işsiz Mustafa K. adlı kişinin, sevgilisi M.T'yi 4 gün boyunca eve kapatıp döverek işkence yaptığı iddia edildi.

Abone ol

Konya'da 35 yaşındaki işsiz Mustafa K., 32 yaşındaki sevgilisi M.T.'yi, iddiya göre aralarında çıkan tartışma sonucu 4 gün boyunca eve kapatıp döverek işkence yaptı. Ardından komaya soktuğu sevgilisini bir otobüs durağına bıraktıktan sonra polise haber verip olay yerinden kaçtı, ama kısa sürede yakalandı.

Barda garson olarak çalışan M.T., 14 Temmuz Perşembe günü kayboldu. Kız kardeşinden haber alamayan 42 yaşındaki Özlem Kılıçdoğan da polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. M.T.'nin bulunması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gidebileceği yerleri kontrol etti, fakat sonuç alamadı.

Polis, M.T.'nin çeşitli suçlardan poliste sabıka kaydı bulunan Mustafa K. ile ilişkisi olduğunu saptadı. Bunun üzerine dün Mustafa K.'ya cep telefonuyla ulaşan polis, M.T.'nin gidebileceği yeri sordu. Mustafa K. da sevgilisinden haberi olmadığını söyledi. Ardından iddiaya göre, aralarında çıkan tartışma sonucu 4 gün boyunca evinde tekme ve yumrukla döverek işkence yaptığı sevgilisi M.T.'yi merkez Selçuklu İlçesi Buhara Mahallesi İsmail Kaya Caddesi'ndeki bir otobüs durağına bıraktı. Daha sonra polisi arayıp sevgilisini otobüs durağına bıraktığını söyleyip, olay yerinden uzaklaştı.

Olay yerine giden polis ekipleri, M.T.'yi baygın halde buldu. Durumu ağır olan M.T., ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altında olan M.T.'nin boşandığı eşinden 2 çocuğunun olduğu belirtildi.

Mustafa K. de polis tarafından kısa sürede yakalandı. Suçunu itiraf eden Mustafa K., polisteki ilk ifadesinde, "Birlikte alkol ve uyuşturucu hap aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Kendime hakim olamadım ve dövdüm" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

YAŞLI ADAMA KARISI VE OĞLUNDAN DAYAK YİYOR

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

İddiaya göre 70 yaşındaki Mehmet Ü. 4 çocuk sahibi olduğu ilk eşinin ölümünden sonra 15 yıl önce 45 yaşındaki Gülfiye Ü. ile evlendi. Mehmet Ü.'nün ikinci eşinden de 15 yaşındaki H.Ü. adında bir çocuğu daha oldu. İddiaya göre geçimsizlik nedeni ile sık sık tartıştığı eşi Gülfiye Ü. ve oğlu, son yıllarda Mehmet Ü.'yü dövmeye başladı. Mehmet Ü., bu durumu yetkililere bildirmesine rağmen bir sonuç alamadı.

Mehmet Ü. bugün de Kılavuz Mahallesi TOKİ konutlarındaki evinde çıkan kavgada, yine eşi ve oğlu tarafından dvüldüğünü, oğlu H.Ü.'nün bıçakla omuzundan yaraladığını öne sürerek polise başvurdu. Bunun üzerine Mehmet Ü., polis ekipleri tarafından Sivas Numune Hastanesi'ne getirildi. Mehmet Ü.'nün omzundaki bıçak yarasına burada dikiş atıldı. Ayrıca yapılan muayenesinde vücudunun çeşitli yerlerinde de darp izlerine rastlandığı belirtildi.

"OĞLUM BANA BIÇAK FIRLATTI"

Eşinden ve oğlundan şikayetçi olduğunu belirten Mehmet Ü., "İkinci eşim ve öz oğlum 3 yıldır beni sürekli dövüyor. Onlara gücüm yetmiyor. Şikayetçi oluyorum ancak sonuç çıkmıyor. Bu günde yine kavga çıktı beni dövdüler. Sonra da oğlum bana bıçak fırlattı. Bıçak omuzuma isabet etti. Ne yapacağımı bilmiyorum. Diğer çocuklarım hep başka yerlerdeler" dedi. Mehmet Ü. hastanedeki tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kendisini dövdüklerini iddia ettiği eşi ve oğlunun da ifadelerinin alındığı öğrenildi.

ÖĞRETMENLER FUHUŞTA YAKALANDI

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Antalya polisinin, örgüt üyeleri arasında 3 kız kardeşin bulunması nedeniyle 'Sisters: Kız kardeşler' adını verdiği fuhuş operasyonunda liderliğini Turgay O.'nun yaptığı ve yabancı uyruklu 3 kız kardeşin yöneticiliğini yaptığı çeteye baskın yapılmış, fuhuş yaptırdığı öne sürülen 3'ü kadın 15 çete üyesinin yanı sıra, erkeklere pazarlanan yabancı uyruklu 23 kadın gözaltına alınmıştı.

5 Rus, 5 Belarus, 4 Ukrayna, 3 Moldova ve 6 Gürcistan uyruklu 23 kadın ifadelerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesine yerleştirildi. 23 kadının 15'inin üniversite mezunu olduğu ve ülkelerinde hemşirelik, dans eğitmenliği, öğretmenlik, jimnastik antrenörlüğü gibi meslek sahibi oldukları ortaya çıktı. Bir çoğu ifadesinde Türkiye'ye fuhuş yapmak için geldiklerini söylerken kızlardan 6'sı bebek bakıcısı ve dansçı olarak getirildiklerini ancak burada fuhuş yaptırıldıklarını ileri sürdü.


KENDİ ÖLÜMÜNÜ KENDİ ÇEKTİ

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde yaşayan D.C. (17), kendisini kaçıran ve zorla birlikte olmak isteyen nişanlısı Kadir Alver'in (24) ellerini bağlayıp kemeri ile boğarak öldürdü. Daha sonra jandarmaya gidip cinayet işlediği ihbarında bulunan genç kız teslim oldu.

Jandarma ekipleri el koydukları Kadir Alver'in cep telefonunda yaptıkları incelemede, kızın cinayeti işleme sırasındaki görüntüsünün bulunduğunu tespit etti. Kadir Alver'in D.C. ile birlikte olma anını cep telefonuna kaydedip genç kızı evlenmeye razı etmek istediği iddia edildi.

Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde D.C. ile Kadir Alver 5 ay önce nişanlandı. Ancak bir süre sonra nişanı bozan D.C., 15 Temmuz Cuma günü Kadir Alver ve yakınları tarafından kaçırılarak Ormanlı Köyü'ne götürüldü. Genç kızla zorla birlikte olmak isteyen Alver, D.C.'nin karşı koyması üzerine eski nişanlısını darp etti.

Kaçıp kurtulmayı düşünen ve bunun üzerine ertesi gün bir plan kuran D.C., eski nişanlısına, "Seninle olurum ama bir şartım var. El ve ayaklarını bağlarım. Çünkü beni dövüyorsun. Korkuyorum" dedi. Alver'in teklifi kabul edip yatağa uzanması sonrasında D.C., el ve ayaklarını bağladığı eski nişanlısını kemeri ile boğdu. Daha sonra evden kaçan D.C., jandarmaya gidip cinayet işlediği ihbarında bulundu.

AİLE BASKISI İLE NİŞANLANMIŞ

Gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tarafından tutuklanan D.C., ifadesinde aile ile nişanlandığını belirterek, şöyle kunuştu: "Nişanlım beni görmeye geldiğinde bana elle tacizde bulunuyordu. Anneme söyledim ve nişanı bozmak istedim. Ama annem 'Elaleme ne deriz' diyerek engelledi. Sonunda annemi ikna ettim ve geçten 13 Temmuz günü nişan için gönderilenleri iade ettik. Cuma günü onlar ailece barışmaya geldi. Annemi yine kandırdılar ve alışveriş yapmaya gittik. Eve getirip bıraktılar.

''BENİ ZORLA KAÇIRDILAR''

Gece yarısına doğru beni zorla kaçırdılar. Ablam da kaçırıldığımı gördü. Odaya kapattılar ve beni sırayla dövdüler. Bize "Birlikte olmazsanız kapıyı açmayacağız' dediler. Kadir hem dövdü ve hem de 'Benim olacaksın' dedi. 16 Temmuz gecesi şartlı birlikte olma teklifimi kabul etti. El ve ayaklarını bağladım. Kadir'i kendi kemeriyle boğdum. Sonra da pencerenin camını kırdım ve kaçtım."

CEP TELEFONU CİNAYETİ KAYDETTİ

Evde incelemelerde bulunan jandarma ekipleri Kadir Alver'in cep telefonuna el koydu. İncelemelerde bulunan jandarma, Kadir Alver'in cep telefonunda genç kızın cinayeti işleme sırasındaki görüntüsünün bulunduğunu tespit etti. Alver'in D.C. ile birlikte olma anını cep telefonuna kaydedip genç kızı evlenmeye razı etmek istediği iddia edildi.

ESKİ ORTAĞA AŞK TUZAĞI

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]Antalya'da birlikte kahve işlettiği eski ortağına aşk tuzağı kurup çağırttığı evde el ve ayaklarını bağlayarak işkence yaptığı ve tehdit ettiği öne sürülen köy muhtarı Musa Asma ile eşi ve iki adamı, gözaltına alındı.

Elmalı İlçesi'ne bağlı Düden Köyü'nün muhtarı Musa A., bir süre öncesine kadar aynı köyde oturan arkadaşı Yılmaz Ç. ile ortak kahve işletti. Ancak, işyerinin işletimi ve çekilecek kredi nedeniyle araları bozulunca ortaklıkları da sona erdi. İddiaya göre Yılmaz Ç., bankadan çektiği kredi ile kahvenin borçlarını ödeyerek, işyerini devraldı. Bunun üzerine bir plan kuran muhtar, iddiaya göre eşi H.A.'dan eski ortağını aramasını istedi. Teklifi kabul eden muhtarın karısı Yılmaz Ç.'yi arayarak kendisinden hoşlandığını ve görüşmek istediğini söyledi.

DÖVÜP EVDEN KOVDU

Antalya'da bir akrabalarının evi olduğunu ve burada buluşabileceklerini söyleyen kadın, randevu verdikten sonra eşi ve iki adamıyla birlikte kente geldi. Yılmaz Ç. de H.A. ile buluşacağını düşünerek kadının verdiği adrese gitti. Burada Yılmaz Ç.'yi karşılayan kadın, eve davet ettiği adamı salona alarak beklemesini söyledi. Bu sırada içeri muhtar Musa A. ve adamları M.K. ve M.T.K. girdi.

Muhtar A., iddiaya göre eski ortağının el ve ayaklarını bağladıktan sonra işkence yaptı. Muhtar ve adamlarının dövdüğü Yılmaz Ç.'yi tehdit edip 1 gece alıkoyduktan sonra olanları kimseye anlatmamasını söyleyip döverek evden kovdu. Evden ayrılır ayrılmaz polise giden Yılmaz Ç., muhtar Musa A., eşi ve adamlarından şikayetçi oldu.

Antalya Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. 'Hürriyeti tahdit', 'darp' ve 'tehdit' suçlarından ifadeleri alınan 4 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Polis tarafından eşi ve iki adamıyla birlikte gözaltına alınan muhtar Musa A., daha önce bankalara olan borçları nedeniyle 'Satılık köy' olarak bilinen Elmalı Düden Köyü muhtarı Musa A.'nın muhtarlık maaşına da haciz kararı çıkarmıştı.

MERİÇ NEHRİ'NDE 4 CESET

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]Üzerlerinden herhangi bir kimlik bulunmayan cesetler, otopsi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Subaşı Beldesi'ndeki 2'nci Piyade Hudut Karakol Komutanlığı devriyeleri tarafından nehir kenarında 4 erkek ceset bulundu. Devriyelerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Meriç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan incelemede kaçakların üzerinden herhangi bir kimlik çıkmadı. Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan soruşturma devam ederken; kaçakların cesetleri, otopsi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

AYNI BÖLGEDE 34 KAÇAK YAKALANDI

Öte yandan İpsala'nın Kocahıdır beldesi ile Meriç'in Subaşı beldesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrollerde pasaportları olmadığı belirlenen Myanmar, Pakistan, Filistin ve Eritre uyruklu 34 kaçak yakalandı. Kaçakların ulaşımına yardım ettikleri tespit edilen araç sürücüleri tespit edilen F.O. ile A.K., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaçaklar da sınır dışı edilmek Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.