BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  POLİTİKA

Ömer Çelik: Vatandaşımızın beğenmediklerini revize edeceğiz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, son seçimlerde sonucun net olarak ortaya çıktığını belirterek İBB seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. İşte Ömer Çelik'in o açıklamaları;

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul seçimleriyle ilgili CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. 23 Haziran'da demokrasinin kazandığını ve milli iradenin berrak şekilde tecelli ettiğini söyleyen Çelik, seçim sonuçlarını önümüzdeki günlerde etraflı biçimde değerlendirileceğini ifade etti.

Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İstanbul seçimlerinde sonucun net biçimde ortaya çıktığını ve millet iradesinin tecelli ettiğini söyledi. Seçim sonuçlarını toplanan MYK'dan başlayarak etraflıca değerlendirileceğini anlatan Çelik, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta ülke genelinde büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

İşte Çelik'in açıklamalarından bazı satır başları: 

"Başkan adayımız, genel başkanlığımızı, Meclis Başkanlığı yapmış sayın Binali Bey büyük gayret gösterdiler. İstanbul halkı sevecen ve projelerini öne çıkaran kimliğini bir kez daha gördü. Kendisine teşekkürü borç biliyoruz. Sayın Devlet Bahçeli ve MHP teşkilatlarına, kampanyaya katılan genel başkan yardımcılarına, milletvekillerine ve teşkilatımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Seçim öncesi provokatif yayınlar yapıldı, seçimde sıkıntılar olacak dendi. Bu sıkıntıların hiçbiri gerçekleşmedi. Bu çerçevede güvenlik güçlerine, avukat arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Teşkilatlarımız göz bebeğimizdir. Her ilçede ana kademede kadın, gençlik kollarındaki bütün kardeşlerimizin yüksek performansla çalıştıklarını gördük. Buradan sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz.

"Sayın Cumhurbaşkanımız iyi işlerin arkasında duracaktır"

YSK süreci başarıyla yönetmiştir. YSK temsilcilerine de teşekkürü borç biliyoruz. Yaz dönemi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyükşehir belediye meclis üyelerimiz yüksek bir gayretle çalışacaklardır. Tabii İstanbul'da yapılan her iyi işin arkasında genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın desteği ve himayesi olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Milletin iradesinin tayin ediciliği ile yolumuzu bulmamız en büyük gücümüz olan bir kaynak olmaya devam ediyor. Bu aziz millet demokrasiyi büyük bedellerle elde etmiştir. Her seferinde bunu güçlendirmektedir. Demokrasi bedel isteyen bir kazanım. Milli iradenin herkes tarafından saygıyla selamlanması Türkiye'nin en büyük gücüdür. Bunu titizlikle güçlendirmeye devam edeceğiz.

"Kara propaganda yapanlar gerekli cevabı almıştır"

31 Mart'tan büyük bir başarıyla çıktık. Kimin kazandığından daha önemli olan Türkiye'de demokrasinin kazanmasıdır. Biz siyasi parti olarak Türkiye'de girdiğimiz her seçimi kendimiz kazanmak isteriz. Bu konuda büyük başarılara imza atmış bir partiyiz. Hepimizin davası Türkiye davasıdır. Türkiye'de demokrasinin kazanması bundan çok daha önemlidir. Müthiş bir siyasi katılımla bu seçimlerin gerçekleşmiş olması son derece takdire şayandır. Yurtdışında Cumhurbaşkanımıza karşı seçimlerin yenilenmesiyle ilgili kara propaganda başlatılmıştı. Türkiye düşmanları yine devreye girdiler. Maalesef birileri bunların sözlerini tercüme etti. Kara propaganda odakları sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tavırdan cevaplarını almışlardır.

"Demokrasi hukuk yatağında aktı ve bereketli toprakları suladı"

Vatandaşlarımız kardeşçe sandık başına gitmişlerdir. 31 Mart seçim sonuçlarında Cumhur ittifakı olarak aynı olgunluğu gösterdik, yenilenen seçimlerde de aynı olgunluğu gösterdik. Siyasi kutuplaşma denince mesele yanlış yere çekiliyor. Siyasi hayatta kutuplar olur. Belli bir diyalektik süreç içerisinde tartışmaları yürütürler. Asıl diktatörlüklerde kutuplar, tartışmalar olmaz, her taraf dümdüz olur. Dolayısıyla buna karşı da millet iradesi, kutuplaşma tüccarlarına büyük cevap vermişlerdir. Demokrasi nehri hukuk yatağında akar dedim. Sürecin patronu hukuktur dedim. Demokrasi nehri hukuk yatağında aktı ve bereketli topraklarımızı sulamaya devam ediyor. 23 Haziran akşamı seçim sonuçlarının net bir şekilde ortaya çıkmasıyla süreç açık bir şekilde tamamlanmıştır.

Yunanistan Başbakanı'nı uyarıyoruz

AB, Rum tarafının yanlış politikalarına sessiz kalmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tip söylemlere prim vermeyeceği açıktır. 

Tek taraflı olarak buradaki kaynaklara el koymaya çalışıyorlar. Yunanistan Başbakanı yanlış tutum içinde. Türkiye ile Avrupa Birliği'ni karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

"Cumhurbaşkanımıza karşı saygılı bir dil kullanmalı"

Yunanistan Başbakanını uyarıyoruz. 'Türkiye sondaja başladığı andan itibaren ağır bedeller öder.' gibisinden altı boş ifadeler kullanmaktan vazgeçmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı saygılı bir dil kullanmalıdır.

Türkiye, ne kendi egemenlik haklarından, ne de KKTC'nin haklarından vazgeçmeyecek.

Yunanistan, Türkiye'nin iyi komşuluğunun kıymetini bilmelidir.

"TSK gözlem noktalarına yapılan saldırın cevabı verilecektir"

Yeni Askerlik reformunun hayırlı olmasını diliyoruz. Yargı reformu da çok önemlidir. Bu dönemi büyük kazanımlara imza atarak geçireceğiz. Bu süre içerisinde çeşitli dış politika gelişmeleri yaşanıyor. İdlib'deki gerginliği azaltma bölgesinin statüsünün korunmasına dönük olarak hasssayitin rejim tarafından istismar edildiğini görüyoruz. Açıkça ateşkes ihlalinde bulunarak orada sivil insanlar hayatını kaybetti. Bu konularla ilgili Rusya'ya sürekli açık tutumumuzu iletiyoruz. TSK'nın gözlem noktalara yapılan saldırılara karşı sert karşılık vereceğimizi iletmiş olduk."