BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.474,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ölümü göze alıp karakola ulaştılar

4 askerin şehit olduğu karakol baskınında sağlık ekibi büyük bir fedakarlık sergiledi. Doktorlar ölümü göze alıp yola çıktı.

Abone ol

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, teröristlerin saldırı düzenlediği Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Vali Taşkesen, olay yerine giderek yaralılara ilk müdahaleyi yapan 4 ambulans ekibine takdirname de verdi.

Vali Mustafa Taşkesen, geçtiğimiz cumartesi gecesi teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 4 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Olay hakkında bilgi alan Vali Taşkesen, daha sonra makamında olay yerine giderek yaralılara ilk müdahaleyi yapan 4 ambulans ekibinde bulunan 7 ATT elemanı, 2 hemşire ve 5 doktora takdirname verdi. Vali Taşkesen, 30 Nisan 2010 tarihinde saat 22.45 sıralarında Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan baskının ardından hayatlarını hiçe sayarak gidip en az iki ağır yaralı ve diğer yaralıların hayatta kalmasını sağlayan ambulans ekibine teşekkür ederek, kendilerine takdirname verdiğini ve ayrıca maaş ile ödül teklifi yapacağını söyledi. Taşkesen, "Bir yanlışı düzelteyim; karakol komutanımız boğularak değil aldığı 3 kurşun ile şehit oldu. Ayrıca ambulans ekiplerimiz güvenliksiz değil, dağlarda gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra yola çıktılar. Ama o yollarda gitmek bile başlı başına fedakarlık ve cesaret örneğidir. Çatışma anında elektrikler kesilmişti" dedi.

İzlenimlerini makamında basın mensuplarıyla paylaşan Vali Taşkesen, "Gördüğümüz kadarıyla askerlerimiz mevcut şartlarda fedakarca savunma yapmışlar. Olayın ardından İl Jandarma Alay Komutanı en hızlı şekilde karakola ulaşmış. Takviye kuvvetler de hava muhalefetine rağmen zamanında karakola ulaştılar" diye konuştu.

SAĞLIK EKİBİ O GECEYİ ANLATTI

Baskının ardından iki hemşire ve ambulans sürücüsüyle Sarıyayla Jandarma Karakolu'na giderek iki ağır yaralının hayatta kalmasını sağlayan Dr. Mahmut Yılmaz ise, "Saat 01.08'de Nazımiye'de haber alır almaz ekiple birlikte 01.30 gibi yola çıktık. 02.30'da Derova Jandarma Karakolu'na vardık. Burada güvenlik önlemleri alındıktan yarım sonra yola koyulduk ve saat 02.25'te karakola vardık. Karanlıkta 4 yaralıya ulaşabildim. Onlara ilk müdahalenin ardından ikisine önde, ikisine ambulansın arkasında iki hemşireyle müdahale ederek yola koyulduk. Yolda bize rastlayan bir ambulansa 2 hafif yaralıyı verdik. Saat 03.40'ta Tunceli Devlet Hastanesi'ne vardığımızda bizi bir genel cerrah ve bir ortopedi doktoru bekliyordu. Hastaları onlara bırakarak geri döndük. Sabahleyin de ölü muayenesine girdim. Hala o travmatik ortamın etkisindeyiz. Haberi alır almaz tereddüt ettik ama gitmemezlik gibi bir lüksümüz olamazdı. Çünkü olayın ciddiyetinin farkındaydık. Orada bizi bekleyen yaralılar vardı. Şimdi bile böyle bir şeyle karşılaşsam tereddüt etmeden giderim" dedi.

Sarıyayla Jandarma Karakolu baskınında gözüne isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralanan ve Elazığ Asker Hastanesi'nde tedavisi süren Bursalı Erman Aydın'ın ise askerlik yoklaması olurken fazla kiloları (106 kg) nedeniyle çürüğe çıkarılmak istendiği ancak "zayıflarım" ısrarıyla askere kabul edildiği öğrenildi.