BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,09
HABER /  GÜNCEL

Ölü sayısı 95 değil 105 iddiası!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ankara'daki patlamada ölenlerin sayısının 95 değil 105 olduğunu ileri sürdü. Beko, hastane önünde bekleyen vatandaşların temel ihtiyaçların ise karşılanmadığını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı resmi rakamların tersine, saldırıda hayatını kaybedenlerin 95 değil, 105 olduğunu iddia etti. Hastane ve Adli Tıp Kurumu önünde, hayatını kaybedenlerin ve yaralı olanların yakınlarının bekleyişinin sürdüğünü söyleyen Beko, saldırı sonrası Sağlık Bakanlığı'nın kan ihtiyacıyla ilgili açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Kani Beko, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili sorularını cevapladı. Hastanede oluşturdukları kriz masasının, hayatını kaybedenlere ilişkin yaptığı çalışma sonrası, resmi rakamların aksine sayının 95

İddialar üzerine canlı yayına telefonla katılan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın Adli Tıp Kurumu önünde bekleyenlerin her türlü ihtiyacını karşıladığını söyledi.

değil 105 olduğunu söyleyen Beko, hastane önündeki insanların temel bazı ihtiyaçlarının da karşılanamadığını, yetkililerin bu insanların arasına girmekten çekindiklerini ifade etti. İşte Beko'nun canlı yayında açıkladıkları;

"Hastanelerin önünde çok kötü bir tablo var. Hastanelerin önünde STK'ların kurmuş olduğu bir kriz masası var. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, resmi açıklamalara göre 95 arkadaşımızı kaybettik. Bizim kriz masasından aldığımız bilgilere göre bize verilen bilgi bu dakikaya kadar, dilerim ileriki saatlere kadar bu sayı artmaz, 105 arkadaşımızı kaybettik. Şimdi, burada çelişkiler var. Orada devlete kesinlikle güvenmediklerini belirtiyorlar.

KAN İHTİYACI KARŞILANAMADI

Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaptı, kan ihtiyacımız yoktur dedi. Biz gittiğimizde oradaki sağlıkçı arkadaşlarımıza sorduğumuzda, kan ihtiyacımız var dediler. Orada sabaha kadar bekleyen ve battaniye ihtiyacının olduğunu söyleyenler var. Bizim bu görevimiz, zaman zaman sabaha kadar kaldık, kalmaya da devam edeceğimiz. Bunlar hükümetin görevi, devletin görevi ve böyle bir talepte bulunmuyorlar. O insanların arasına gitmek, onların yanına katılmaktan da korkuyorlar."