BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

DBP'den çok tehlikeli isyan çağrısı!

DBP Diyarbakır İl Örgütü, Ankara'daki bombalı saldırı sonrası halkı bir kez daha sokağa çağırdı. İşte DBP'nin 6-7 Ekim olaylarını çağrıştıran o çağrısı;

Abone ol

Ankara'daki kanlı terör saldırı sonrası DBP'den halkı tahrik eden açıklama geldi. DBP Diyarbakın İl Örgütü, Ankara'daki saldırı sonrası halkın sokağa çıkmasını ve direniş ve mücadele başlatılmasını istedi.

Daha önce bir çok yerde "öz yönetim" açıklamaları yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Ankara saldırısı sonrası sokağa çıkma çağrısı yaptı. DBP tarafından yapılan açıklamada, halktan her yerin direniş ve mücadele alanına dönüştürülmesi istendi.

HER AKŞAM SAAT 20.00'DA...

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Her akşam saat 20.00'da tüm halkımızı her gece kapısının önüne çıkarak tencere tava çalmaya, ses çıkarmaya, korna çalmaya, ışık açıp kapamaya çağırıyoruz. Alçakça yapılan bu barbar saldırıyı, Kürdistan ve Türkiye'deki yaşayan tüm halklarımızı, demokrasi ve barıştan yana olan, kendine insanım diyen, insanlık vicdanını ve ahlakını taşıyan herkesi demokratik ve meşru eylemlerini gerçekleştirmeye, her yeri demokratik direniş ve mücadele alanına dönüştürmeye çağırıyoruz"

HAYATI DURDURUN ÇAĞRISI

Ankara'ya İzmir'den gidenlerden 4 kişi yaşamını yitirdi. KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin kentteki temsilcileri, ortak basın açıklaması yaparak, 12- 13 Ekim'de iş bırakacaklarını duyurdu ve toplumun tüm kesimlerine 'Hayatın durdurun' çağrısında bulundu.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Emek Barış ve Demokrasi Mitingi'ne katılmak için İzmir'den 54 otobüsle Ankara'ya gidenler kente döndü. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK İzmir Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, TMMOB İzmir Sözcüsü Melih Yalçın, Genel- İş Sendikası'nda 'Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız' yazılı pankartın önünde basın toplantısı yaptı. Toplantıya CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, CHP milletvekili adayı Atila Sertel, CHP İzmir eski milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, HDP İzmir İş İl Başkanı Cavit Uğur ile sendikaların şube başkanları katıldı.

dbp