BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Ölü ikizini karnında taşımaktan kurtulacak

Dünya onu Ahtapot Adam olarak tanıdı. Karnındaki yapışık ikiziyle 55 yıldır yaşayan adam, şimdi ameliyat olacak

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Filipinli Rudy Santos, 55 yaşında ve parazit yapışık ikizini kendi bedeninde taşıyan en yaşlı kişi .

Anne karnındayken ikizi ölen, ama ölü bedeni Rudy'nin bedenine yapışık olan ikizinin, iki kolu ve bir bacağı Rudy'nin bedeninden dışarıya sarkıyor.

Rudy, bir dönem bu çok ender özelliğinden dolayı show yaparak para kazanıyordu ve kendine 'Ahtapot Adam' lakabını takmıştı. Sonra da, tüm dünya onu böyle tanıdı.

1970'li 1980'li yıllarda bedeninin bu garipliği sayesinde önce bazı televizyon şovlarında boy gösteren, sonra radyo programları yapan Rudy, artık giderek daha zor hareket ettiği için, çalışıp ekmek parasını kazanamıyor.

Bir dönem bölgesel bir efsane olan Rudy, son on yıldır ortalarda yoktu. Bu süre boyunca yardımlarla hayatını sürdürmüş. Şimdi ise ciddi bir operasyon için gün sayıyor.

Uzman cerrah Vicente Gomez'e başvuran Rudy, ünlü cerrahın yardımıyla 55 yıldır bedenine yapışık duran ölü ikizinden kurtulmaya çalışacak. Yapılan testler ve incelemeler sonucunda, parazit ikizin Rudy'nin vücudunun ne kadarını paylaştığı artık tam olarak biliniyor.

Zor bir ameliyat olacağını söyleyen cerrah Vicente Gomez "Henüz bu ameliyata dayanıp dayanamayacağını bilmiyoruz. Ölü ikizinin kafasının bir kısmı Rudy'nın göğüs kafesinde. Gerçi o kafa gelişmemiş, küçük ve sadece yarısı mevcut. Ama Rudy'nin bedenine yapışık duran iki kol ve bir bacak da kesilecek. Ayrıca Rudy'nin bir bacağı, diz altından sonrası gelişmemiş ve buna da bir müdahale gerekebilir" diyor.

Ameliyat için gün sayan Rudy Santos'un karısı ve kızı onu hiç yalnız bırakmıyorlar. Rudy de, bu ameliyatı en çok kızı için istediğini söylüyor.

On yıl sonra ilk kez kardeşlerinden haber alan, Rudy'nin ailesi de ameliyatın iyi geçmesi ve kardeşlerinin kurtulması için dua ediyorlar.

RUDY'NİN SON HALİ BÖYLE FOTOĞRAFLANDI..

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]