BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.431,94
HABER /  GÜNCEL

Ülkücülerden 10 bin kişilik ordu

Ülkü Ocakları, bir ilk için yola çıktı ve Türkiye'nin en kapsamlı sosyal sorumluluk projesine imza attı,

Abone ol

Ülkü Ocakları, Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor. Özellikle yaz aylarında artan orman yangınlarıyla mücadale kapsamında, 10 bin kişilik dev bir kurtarma ekibi oluşturdu.

Ülkü Ocakları, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 9 il temsilciliğinin katılımıyla 10 bin kişilik gönüllü ordusu kurdu. Proje kapsamında, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin ve Hatay olmak üzere 9 Ülkü Ocakları İl Temsilciliği, 29 Haziran 2009 günü yaklaşık 10 bin genç, dilekçeleriyle il orman müdürlüklerinde söndürme çalışmalarına katılmak amacıyla başvuruda bulundu.

Ülkü Ocakları'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

Türkiye’nin orman varlığı ülkemizin millî zenginliğidir. Geçtiğimiz yirmi yılda bu varlığın çeşitli odaklarca tahrip edilmeye çalışıldığı, rant için yahut da daha başka karanlık çıkarlar ve hedefler adına saldırıya uğradığı görülmektedir. Söz konusu tahribatların büyüklüğünün nedeninin denetim ve idare eksikliği olduğu açıktır. Ayrıca yangınla mücadele konusunda da yetersizliklerin varlığı çok açıktır.

Milli varlığımıza, zenginliğimize yönelen bu tehdit, yarınlarımızı sınırlamakta, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakma hayalini sekteye uğratmaktadır. Sorumlular bu vakaları basit bir yangından öte görmelidirler. Artık Türkiye’nin çevre politikalarının önemini kavramış bir zihniyete ve orman yangınlarının önlenebildiği çevre felaketlerinin yarattığı tahribatların acilen tamir edilebildiği, tahribata yol açan kişilerin de en ağır şekilde cezalandırıldığı bir sisteme ihtiyacı vardır.

Türk gençliği namına Ülkü Ocakları; en tabiî hakkımız olan yarınlara daha güzel ve çevre hassasiyeti gelişmiş bir ülke bırakmak meselesinin her koşulda takipçisidir.

Başta Ege ve Akdeniz bölgelerindeki yangın hadiselerinin yaşandığı belli başlı illerdeki temsilciliklerimiz olmak üzere, tüm Ülkü Ocakları mensupları halkımızı bu mesele hususunda bilinçlendirmek ve devletin ilgili organlarının onay ve denetimi altında yangınla mücadeleye katılmakta gönüllü ve isteklidirler.

Bu bağlamda orman yangınlarıyla aktif mücadele amacıyla Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin ve Hatay olmak üzere 9 Ülkü Ocakları İl Temsilciliğimiz, 29 Haziran 2009 günü yaklaşık 10 bin genç arkadaşımızın dilekçeleriyle il orman müdürlüklerine başvuruda bulunmuştur.