BIST 9.974
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.429,08
HABER /  SPOR

Barcelona Etoa sorununu çözemedi

İspanya'nın FC Barcelona Kulübü, Eto'o'nun gelecek sezona ilişkin durumunu henüz netliğe kavuşturamazken, futbolcunun kararını beklediğini duyurdu.

Abone ol

İspanya'nın FC Barcelona Kulübü, Kamerunlu futbolcusu Samuel Eto'o'nun gelecek sezona ilişkin durumunu henüz netliğe kavuşturamazken, futbolcunun kararını beklediğini duyurdu.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 2010 yılı haziran ayında sözleşmesi sona erecek olan Samuel Eto'o'ya geçen pazartesi günü sunduğu öneride, mevcut maaşının ödenmeye devam edilerek sözleşmesinin 30 Haziran 2012'ye dek uzatılmasının önerildiği, ancak futbolcudan henüz yanıt alınamadığı bildirildi.

Kulübün açıklamasını, Eto'o'nun menajeri Josep Maria Mesalles'in düzenlediği basın toplantısından sonra yapmış olması dikkati çekti.

Barcelona'da bir otelde basın toplantısı yapan Mesalles, Eto'o'nun isteğinin FC Barcelona'da kalmak olduğunu belirtirken, kulüp başkanı Joan Laporta ve kulüp teknik sekreteri Txiki'yi, basını kullanarak Eto'o'yu başka kulübe vermeye çalışmakla suçladı. Kamerunlu futbolcunun menajeri, sezon sonrası Laporta ve Txiki ile yaptıkları ilk toplantıda kendisine ''Pep (Barcelona Teknik Direktörü), Eto'o'yu istemiyor, kendisine takım arasın'' denildiğini ifade ederek, ''Eğer kulüp Eto'o'yu istemiyorsa, kalkıp bir para sorunu var demesin. Bana, ilk 'Eto'o takım arasın' denildi, şimdi ise 2 yıllık sözleşme önerildi. Basını kullanmaya ihtiyacımız yok. Eğer onu istemiyorlarsa söylesinler, yeter'' dedi.

Mesalles, FC Barcelona'dan ayrılmak için Eto'o'nun 15 milyon Avro istediği biçimindeki iddiaların yalan olduğunu savunarak, öneri getirdiği söylenen İngiliz Manchester City ile henüz görüşme yapmadıklarını kaydetti.

FC Barcelona Kulübü başkanı Laporta, Manchester City'nin Eto'o için ''astronomik bir öneri'' yaptığını ve Kamerunlu futbolcunun, bunu kabul etmesi durumunda dünyanın en fazla kazanan futbolcusunu olacağını söylemişti.

Öte yandan FC Barcelona Kulübü yetkilileri, Eto'o kalsa da gitse de yeni bir forvet oyuncusu almak istediklerini bildirdiler.