BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  GÜNCEL

2 ayda güzelleşmenin formülü

Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, 2 ay içinde güzelleşmenin formülünü verdi. Öz'ün verdiği bilgiler çok işinize yarayacak.

Abone ol

Prof. Dr. Öz, cilt ve saç ışıltısı için kremlerden daha etkili özel bir diyet reçetesi öneriyor

Mehmet Öz bu yıl "Güzelliğin sırları" adlı kitabı ile Amerika'da yine büyük yankı uyandırdı. Kitap Türkçe olarak da yayınlandı. Öz bu kitabı yazarken dermatologlar, araştırmacılar, estetik uzmanları ve en önemlisi güzel yaşlanan pek çok insanla görüşmüş.

Sırların çoğunun araştırmalara dayandığını ve büyük çaba gerekmediğini söylüyor Prof. Dr. Mehmet Öz. Ö, Türkiye'ye geldi ve Yeniköy'deki yalıda güzelliğin sırlarını açıkladı:

ÖLÇÜ KAÇ OLMALI 

Doğurgan kadın tipini atalarımız güzel saydı. Gerçekten de güzel gözüken insanların doğurganlık oranı yüksektir. Bel oyuğu olmayan kadınlarda hormonal sorunlar fazladır. O yüzden kadınlarda 90-60-90 çok sağlıklı bir ölçüdür. 90-70-90 olsa da fark etmez ama 90-90-90 ise işte o çok kötü. Erkeklerde atletik vücut güzeldir. Çünkü şişman erkeklerde kadınlık hormonu artar.

ESTETİĞE SOĞUK

Estetiği pek tutmuyorum. Alnın kırışmasın diye ufak bir botoksa tamam ama üst üste estetik cerrahiye giden kadınlar hata yapıyor. Çünkü kadınların ve erkeklerin dikkat ettikleri şeyler bambaşkadır. Örnek olarak selülitlere kadınlar dikkat eder, erkekler fark etmez bile.

ŞİŞMAN KADINLAR

Şişman bir insan gördüğüm zaman hayat kontrolünü kaybetmiş birini görüyorum. Daha sonra konuşunca belki fikrim değişir ama ilk izlenimim budur. 

Cilt bakımı nasıl olmalı?

[PAGE]



CİLT BAKIMI 

Kozmetiğin çoğu hem vücut için hem kese için zararlı. Halbuki cilt bakımı çok kolaydır. Birincisi cilt temizliği için yumuşak bir sabun kullanın. Sabun gözlerinizi yakmasın, bebeklerin kullandığı sabunlar seçilebilir. Sabahları güneş uyandığınızda yaz, kış güneş koruyucu krem kullanın. SPF 30 faktör ve üstü olmasına özen gösterin.

Akşam uyurken Retin olan bir krem seçin. Bunlar pahalı değil. Son olarak haftada bir bir kese ya da peeling ile yüzünüzü temizleyin. Ben de bunların hepsini yapıyorum ama sabun kullanmam. Sadece su ile yıkarım. Herkes toniği soruyor, çok araştırdım. Faydası olabilir ama yüzde 2 yüzde 3 çok düşük bir faydadır. O kadar paraya değmez.

ORADA YANLIŞ BİR ŞEY VAR

Çünkü gençler hep güzeldir. Yaşlılar her zaman güzel değildir ama güzel olabilirler. Bence 50 yaşında birini gördüğüm zaman güzel bir 50 yaşındaki insan görmek istiyorum, 20 yaşındaymış gibi gözüken birini görmek istemem. 70 yaşında biri 40 gibi gözükürse orada yanlış bir şey var.

FORMÜLLER NE KADAR SÜREDE İŞE YARAR

Beslenmesine dikkat ederse cilt ışıltısı iki ay içinde tamamlanır. İki ay içinde güzelleşebilir.

Cilt nelerle beslenmeli?

[PAGE]



CİLDİ BESLEYİN

Manavlar aslında eczane gibidir. Güzelliğiniz için beslenme yöntemleri kremlerden, kozmetiklerden daha etkilidir. İşte cilt ve saç ışıltınızı sağlayacak en etkili mönü:

Bezelye, avokado, soya fasulyesi ve kuru yemiş: Cildin yağ eksikliğini tamamlar.
Somon balığı: Cildin ve saçın daha genç ve sağlıklı görülmesini sağlar
Yeşil çay: Cildi kalınlaştırır, güneş yanıklarına karşı etkilidir.
Nar: Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
Domates: Güneş yanığı riskini azaltır, bu yüzden yaz tatilinden önce bol bol domates tüketin. 10 kaşık domates sosu güneş yanıklarını yüzde 33 azaltır.

BANT TESTİ

En az iki saattir makyaj yapmadığınızdan, koruyucu kremler sürmediğinizden emin olun. Elinize küçük bir parça bant alın ve alnınızın ortasına, kaşlarınızın arasına dikey olarak yerleştirin. Gözlerinizin kenarına, elmacık kemiklerinize ve dudağınızın üzerine doğru hareket ettirin.

Her noktada hafifçe bastırıp birkaç saniye bekletin ve yavaşça çekin. Banda bakın çok şey söyler. Bandınız tamamen pürüzsüzse: Otuz yaşlarında birinin cildine sahipsiniz. Pürüzler ve ölü hücreler var ama çizgiler yoksa: 40 yaşında birinin cildine sahipsiniz. Pütürler, ölü hücreler ve küçük çizgiler varsa: 50 yaşında birinin cildine sahipsiniz.

Saçınız sağlıklı mı kendin öğren

[PAGE]



SEKS 3 YIL ÖMÜR UZATIR

Erkekler Türkiye'de haftada bir seks yapıyor, onu ikiye çıkardıklarında ömürleri aşağı yukarı üç yıl uzuyor. Bunu çok kişi üzerinde ispat ettik. Bunun araştırmaları tamamlandı. Babama da gösterdim bu araştırmayı ama inanmak istemiyor. Erkeklerde sekste sayı, kadınlarda kalite önemlidir. Kadınlar için kalitesiz seksin hiçbir yararı yok.

PİPET TESTİ

Saçınızın sağlığını test etmek için saçınızdan pipet kalınlığında bir saç tutamını kökünden ucuna doğru hafifçe çekin. Elinizde ne kadar saç kaldığına bakın. Altı telden daha fazla ise sorun var demektir. Pipet kalınlığındaki sette yaklaşık 60 tel bulunur. Yüzde onunu kaybetmek sorundur. Banyoda bıraktığınız saçlardan çok daha güvenilir bir testtir.