BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Bodrumda domuz gribi şüphesi

Bodrum İlçesi'ne tatile gelen İskoç turist yüksek ateş ve domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne tatile gelen İskoç turist yüksek ateş ve domuz gribi şüphesi ile Milas-Bodrum Havalimanı’ndan ambulans ile Milas 75'inci yıl Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek müşahade altına alındı.

Bugün öğle saatlerinde İngiltere’nin Stoklantt Havaalanı’ndan kalkan Saga Havayolları’na ait uçakla saat 18.30 sıralarında Milas-Bodrum Havalimanı’na gelen 18 yaşındaki Michell Kent isimli üniversite öğrencisinin yüksek ateşi nedeniyle havalimanındaki termal kamera alarm verdi. Vücut ısısının 40 dereceye ulaştığı belirtilen Kent havalimanında yapılan ilk müdahaleden sonra ambulans ile Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

İntaniye uzmanı Dr. Özlem Gürel tarafından muayene edilen genç, domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı. Geceyi hastanede geçirecek olan Michell Kent’den alınan kan örneklerinin uçakla Ankara Hıfsızıhha Hastanesi’ne gönderileceği belirtildi. Tahlil sonuçlarının yarın öğlene kadar belirleneceğini açıklayan Milas Kaymakamı Şahin Arslan, “İskoç gencin 40 derece yüksek ateşle tespit edilmesinin ardından hem kendi hem de toplum sağlığı açısından kontrol altına aldık. Şu anda domuz gribine yönelik kesin bir saptama yok. Gencin tedavi gördüğü intaniye servisine sonuçlar gelene kadar ziyaretçi girmesini yasakladık. Konuyu yakından takip ediyorum” dedi.

Bodrum’a iki haftalık tatil için geldiğini belirten İskoç genç ise “Üç gün önce grip olmuştum, ama önemsememiştim, doktora gitmeye de gerek görmedim. Havalimanında termal kameraya yakalanınca şaşkına döndüm. Ancak tüm yapılanların sağlığım için olduğunu biliyorum. Sabırla tahlil sonuçlarının gelmesini bekleyeceğim, ardından tatili devam ettirmek istiyorum, İngiltere’de etrafımda domuz gribine yakalanan kimse yoktu” dedi.