BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,19
ALTIN 2.480,69
HABER /  GÜNCEL

Ölmek için inanılmaz savaş

Bu küçük kızın hayatı inanılmaz. Kalbinden rahatsızdı, doktorlarla "ölmek" için mahkemede savaştı. İstediği ameliyat yerine ötenazi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ölümcül derecede kalp hastalığı olan 13 yaşındaki Hannah Jones, ölmek için doktorlara kafa tuttu.

Bebekliğinden beri sürekli tedavi ve ilaçlarla yaşamak zorunda kalan küçük Hannah için artık tek çare kalp nakliydi. Doktorların tüm ısrarına hatta ötenaziden bile daha acımasızca görünen bu karara karşı açtıkları davaya rağmen Hannah kararından dönmedi ve ölüm hakkını kazandı.

Hastanelerden, doktorlardan ve ilaçlardan bıktığını, tek istediğinin ne kadar sürerse sürsün ailesi ile rahatça vakit geçirmek olduğunu söyleyen küçük kız cesareti ve kararlılığıyla doktorlara da, yargıca da pes dedirtti.

Kalp naklinin gerçekleşmesi durumunda bile hayati tehlikesinin ortadan kalkmayacağını, ameliyatın çok riskli olduğunu ve yedi ay boyunca hiç kıpırdamadan hastane yatağında yatması gerektiğini söyleyen Hannah'ın ailesi Kirsty ve Andrew, ilk başlarda kızlarını ikna etmek için uğraşsalar da daha sonra Hannah'ın kendilerini ikna ettiğini söylediler.

Şimdi bütün Jones ailesinin istediği tek şey, Hannah'ın kalbinin artık yaşamaya yetmeyeceği zamana kadar aile olarak mutlu yaşamak.