BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,44
HABER /  POLİTİKA

Pislik 29 Martta temizlenecek

Başbakan Erdoğan doğu gezisine değindi, DTP'lilere yüklendi. 'Ya sev ya terket' polemiğinde ise MHP'ye dokundurdu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan muhalefeti yaylım ateşine tuttu. Ana ve yavru muhalefeti prore üretmemekle suçladı. Eleştirinin aslan payı DTP'ye oldu. Erdoğan'a göre bölge halkı kendisini pislik içinde yaşatan hastane açılışını bile engelleyen DTP'li belediyeleri 29 Mart'ta temizleyecek.

Türkiye'de bir numara, dünyada iki...
En uzun adam Erdoğan'ı gölgede bıraktı.
Başbakan "selvi boya" hayretle baktı.

O ANLARI GÖRMEK İÇİN
TIKLAYIN
 


Konuşmasının büyük bölümün doğuya yaptığı ziyarete ve edindiği izlenimlere aktardı. Söylenenlerin aksine halkın ilgisiyle karşılaştığını savunan Erdoğan, kendisinden laptop isteyen çocukları anlattı.

Yapıcı eleştirilerden gocunmadık

Biz bize yönelik tüm yapıcı eleştirileri dikkate aldık hiçbir zaman gocunmadık. Not ettik buralarda kendimizi test etmeyi ihmal etmedik. Yıkıcı seviyesiz eleştirilere karşı hukuk çerçevesinde gereken cevabı verdik.

Gerilimin tarafı olmadık. Her zaman aynaya baktık ne olduk değil ne olacağız dedik. Hesap vereceğimiz tek merci millet dedik.

AB hedefinden geri dönüş yok

Sadece iki sene sonra AB ile tam üyelik müzakerelerine başlama noktasına getirdik. Ana muhalefete yavru muhalefete rağmen bu yola devam ettik.
4 Maastricht kriterindern ikisini karşılar hale geldik. Türkiye’nin idealleri bellidir. Ulaştığımız noktadan geriye dönüş olmayacaktır.  Hayallerin peşine düştük ve gerçeğe dönüştürdük.

Muhalefetin önerisini hiç gördünüz mü?

Muhalefetin ortaya koyduğu somut bir öneri var mı? Ayakları yeer basan hiçbir projeleri var mı Gördünüz mü? Bu ülke sizin değil mi? Varsa bir önerin açıkla Arkadaşlar yok öyle bir dertleri de yok.

70 milyonu kucaklayan birlik siyaseti

Bir süredir bazı çevreler AK Parti’yi farklı bir konuma oturtamın gayreti içindeler. İki özelliği var. Birincisi birlik siyasetidir. Altını çiziyorum Bölgeler arasında etnik dini ve mezhesi fartlılıklar arasında ayrım yapmayan 70 milyon vatandaşı aynı samimiyetle kucaklayan bir siyasi harekettir.

Kucaklama tarzımızı hazmedeyemenler var ama milet rahatsız değil., Milletim bunu tespit etti de siyasetin içindekiler hala tespit edebilmiş değil.

Değişimci, dönüşümcü, reformcu partiyiz

İkincisi AK parti Türkiye’de demokrasinin, hukukun, adaletin, ekonominin sosyal hayatın gelişimini esas alan değişimci, dönüşümcü, reformcu harekettir. Sessiz devrimler diye anılan reformları yapan bizim hükümetimizdir.

Çeteleri mafyayı tasfiye eden hukukun öne çıkaran bir siyaset anlayışıdır. Farklı bir noktaya oturtmak isteyenlere sesleniyorum: Statükonun değil değişimin anahtarıdır. Dışlamanın değil kucaklamanın adresidir. Çözümsüzlüğün değil çözümün adresidir. Bir diğer özelliği de tutarlı olmaktır..

Tayyip amca bana laptop alır mısın

Doğuda çocuklar yanıma geliyor 'bana para ver' demiyor benden para istemiyor.  'Tayyip amca bana laptop alır mısın?' diyor.Tek başına bu örnek bile Türkiye’nin geldiği noktayı göz yaşartıcı biçimde ortaya koyuyor. Dicle Üniversitesi’nin açılışına gittiğimizde bizim arkadaşlara e-mailler adreslerini veriyordu. Bunu 10 sene önce düşünmek mümkün müydü?

Sen göremiyorsan ben ne yapayım

Dün bir gazetede 22 Temmuz'da Erzurum'un İstasyon meydanını gösteriyor bir de bu pazar İstasyon meydanını gösteriyor ve diyor ki 'Erdoğan istediği kalabalığı bulamadı.' Senin gözlerin göremiyorsa ben ne yapayım.

Her vilayeti en az 4 kez ziyaret ettim. Altı yıl içinde Başbakanın şehirlerde coşkuyla karşılanması görülmüş değil. Kışkırtmalara rağmen halk meydanlarda. Çocukları gözündeki parıltıyı kör etmedik söndürmeyeceğiz. Buna tenezzül edenlere de fırsat vermeyeceğiz.

'Ya sev ya terket'in patenti MHP'ye ait

Yandaşların yaptığı açıklamalar hakikatı ifade etmiyor. 'Ya sev ya terket' ifadesinin patenti bana değil MHP'ye aittir. Ben bu ifadenin karşısında olan biriyim. Hiçbir etnik unsur bir diğerine üstünlük kuramaz. Tek millet dedik tek vatan dedik tek bayrak dedik. Beğenmeyen varsa beğendiği yere gitsin dedim. Beni bundan dolayı eleştiren olabilir. Bu benim düşüncem kardeşim.

Türk bayrağı ile tur atabilir misin?

ABD'de de yıllarca siyah-beyaz mücadelesi oldu. Olimpiyatlarda birincilikler aldıklarında sırtlarına ABD bayrağı alıp tur attılar. Sen Türk bayrağı ile tur atabiliyor musun? Mesele burada. Kürt kökenli vatandaşlarım bunlara alet olsalardı bölgenin 1. partisi onlar olurdu biz olduk.. 

Hastane açılışına vatandaşın katılımını engelliyorlar

Niye yürek yok yürek. Sıkıntı başka ne benim milletim ne de bizler bu sözü söylemekten geri kalırız. Yüksekova'ya modern hastane kurmuşuz. Oraya gelmek isteyenleri engelliyorlar. Kim malum takım. Parlamentodikiler de destek veriyor. Aynı şekilde Hakkari'de. Ölüm kusuyorlar. Esnafı kepenk kapatın diye tehdit ediyorlar.

Bu pislikler 29 Mart'ta temizlenecek

Hakkari'de DTP'li belediyenin yaptığı hiçbir şey yok. Yollar pislik içinde. Bu pislikler 29 Mart'ta temizlenecek. 'Kürtlerin temsilcisiyiz' diyorsun. Nasıl böyle pis oluyorsun? Meclis çatısı altında devlet paranı vermiyor mu? Veriyor. Vatandaş sormaz mı 'Nerede bu paralar' diye? Sonra hiçbiri çıkıp da 'AKP ayrım yaptı' diyemez. Biz hassas davranacağız, sen 'AKP bölücülük yaptı' diyeceksin. Bu suçsa ben bu suçu taşırım. Çünkü yaradılanı yaradan ötürü seviyoruz.

Hakkari'ye Oxfordlu rektör

Hakkari'ye 15 yıl önce üniversitenin kurulacağına kim inanırdı. Hakkarililer bile 'hadi canım sende' derdi. Sağolsun bir de yiğit çıktı 'müsade ederseniz buranın rektörü ben olacağım' dedi. Oxford'tan geldi. Bize düşen fiziki altyapıyı hazırlamak.

100 YTL taksitle ev

Yıl sonuna kadar 17 ambulans helikopterimiz olacak. Toplu konutta 333 bin rakamına ulaştık. Hedef 500 bin. 45 metrekarelik stüdyo daireleri peşinatsız ve 100 YTL taksitle dar gelirli vatandaşa sunacağız.

Krizin etkileri sürecek

Reel sektörün temsilcileri ve sosyal taraflarla görüştük. Panik havasının yerini itidale bırakması önemli. Krizin etkisi elbette daha uzun sürecek. Toparlanmanın başlamış olması sevindirici. Toparlanma noktasında ülkemizin daha cazip ülke olacağına inanıyorum. Alt yapı yatırımları kararlılıkla sürecek.