BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Olay minare yıkılıyor

Uşak'ta, uçuşları tehdit eden minare yıkılıyor...

Abone ol
Uşak Havaalanı'na iniş ve kalkışları sırasında uçuş güvenliğini tehdit ettiği iddiasıyla 65 metre yüksekliğindeki minarenin boyunun 15 metreye indirilmesiyle ilgili talebinin ardından minareyi yaptıran hayırsever Mehmet Ali Atalay kendi imkanlarıyla minarenin boyunu kısaltmaya başladı.

hHayırsever Ali Atalay yaptığı açıklamada Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin geçtiğimiz yıl uçakların Uşak Havaalanı'na iniş ve kalkışları sırasında Hacı Aliler Furkan Camii'nin 65 metre uzunluğundaki minaresinin uçuş güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle yıkılmasını istediğini ifade etti. Bir yılı aşkın süredir konuyla ilgili uzmanların araştırma yaptığını ve sonunda minarenin boyunun kısaltılmasının kararlaştırıldığını anlatan Atalay minarenin boyunun caminin kubbe yüksekliğine indirileceğini, üç işçinin yıkım işlemine başladığını ifade etti.
 

İnsan hayatının her şeyden daha önemli olduğunu ve havaalanına inen uçaklar için güvenlik sorunu oluşturan minarenin boyunu uçuş güvenliğini tehdit etmeyecek seviyeye indireceklerini belirten Ali Atalay, “Yetkililer minarenin uçuş güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Minare hava alanına bin 350 metre uzaklıkta. Uzmanların verdiği karara saygılıyız. Sanırım 15 gün içerisinde minarenin boyu kubbe yüksekliğine indirilecek. Tüm maliyeti kendim üstlendim. Caminin ön bölümüne demirden 15 metre yüksekliğinde sembolik iki minare yaptırdık. İnsan hayatı herşeyden daha önemli. Umarım bundan sonra böyle bir sorunla karşılaşılmaz''