BIST 10.334
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.393,56
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkeş'in kemiklerini sızlattı

Çorum'un Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, bugün sürpriz bir kararla partisine geri döndü.

Abone ol

Referandumda 'evet' diyeceğini açıklayarak dün MHP'den istifa ettiğini söyleyen Çorum'un Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, bugün sürpriz bir kararla partisine geri döndü.

Referandum sürecinde siyasi arenada ilginç olaylar yaşanıyor. Dün Turgut Özal Konferans Salonu'nda basın açıklaması yapan MHP'li Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, Narlı Belde Belediye Başkanı Necati Kökcü, Başpınar Belde Belediye Başkanı Cevdet Dağ ile MHP Başpınar Belde Başkanı Hürrem Tavlı, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını söyleyerek, MHP'den belediye meclis üyeleriyle birlikte istifa ettiklerini açıklamıştı.

Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, bugün ise MHP'ye geri döndüğünü açıkladı. Dünkü açıklamasında MHP'ye ağır eleştirilerde bulunan Yağmur, MHP'nin CHP ve BDP'nin yanında yer aldığını söylemişti. "Hayır oyuna verilecek her destek rahmetli başbuğ Alpaslan Türkeş'in kemiklerini sızlatacaktır" diyen Yağmur, Türkeş'in bu konudaki görüşünü aktarmıştı.

Bu konuşmaların üzerinden 24 saat geçmeden Hamza Yağmur ile Belediye Meclis üyeleri, sürpriz bir kararla MHP'ye geri döndüklerini açıkladı. MHP İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Hüseyin Esenyel'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yağmur, istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı. Başkan Yağmur, "Bir yanlış yaptık, bugün yanlışımızı düzeltiyoruz. Bizim yerimiz MHP'dir" dedi.