BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Soylu'ya göre Yassıada'nın rövanşı

Süleyman Soylu 12 Eylülde yapılacak referandumun Yassıada idamlarının rövanşı olacağını söyledi.

Abone ol

Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu 12 Eylülde yapılacak referandumun Yassıada idamlarının rövanşı olacağını söyledi.

Referandumun bir parti ile alakası olmadığını belirten Soylu, Türkiyenin demokrasileşmesini isteyen herkesin 'evet' oyu vermesi gerektiğini savundu.

Tokat'ta 54 STK'nın biraraya gelmesi ile kurulan Demokrasi ve Özgürlük Platformu'nun davetlisi olarak Tokat'a gelen Soylu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Şehir Yerleşkesi Konferans salonunda vatandaşlara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Tokat'a siyaset ya da politika yapmak için gelmediğini ifade eden Soylu, "Buraya ülkemizin içinde bulunduğu durumu sizlerle paylaşmak için geldim." dedi. Türkiye'nin 1950 ile 1960 yılları arasında milli iradeyi gördüğünü, fakat halka bunu çok görerek kendisini milli iradenin üzerinde gören güçlerin yönetime el koyarak halkın elindeki iradesini tekrar aldıklarını anlattı.

Soylu,"Türkiye Hacı Bektaş'ı Yunus Emre si Mevlanasıyla tam bir kardeşlik mozayiği sergilerken birileri Kahramanmaraş'ta Alevi Sünni oyunu tezgahlamış ve bundan çıkar elde etme adına ellerinden geleni yapmışlardır. Bu ülkede başkanı olduğu karargaha sefer tasıyla yemek götüren Generaller, hastalığını tedavi ettirmek için hastaneden kaçırılan Başbakanlar gördü, bu ülkede öyle senaryolar çevriliyorki kardeşe kardeşinin boğazını nasıl sıktırırızın hesabı yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Danıştay saldırısı, Hrant Dink,Rahip Santano gibi cinayetlerin aynı karanlık güçlerin işi olduğunu söyleyen Soylu, "Artık bunların zamanı dolmak üzere 28 şubat 1000 yıl sürecek diyenlere inat bende Allah şahit 28 şubat 12 Eylülde bitecek diyorum. 50 yıl önce temeli atılan Müslümanların demokrasileşmesi tamamlanmak üzeredir bu olay AK Parti'ye nasip olmuştur bir birey olarak destek vermek ise bize düşer." dedi. Soylu, referandumun bir parti ile alakası olmadığını Türkiyenin demokrasileşmesini isteyen herkesin 'evet' oyu vermesi gerektiğinin altını çizdi.