BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

OKS ülkeyi ikiye böldü

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı OKS sonuçlarını değerlendirdi.

Abone ol

Eğitim sistemini bir kez daha kapsamlı bir şekilde tartışmaya açan OKS sınav sonuçlarının endişe etmeye değer derecede düşündürücü olduğunu belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, geçmiş yıllardaki OKS sınav sonuçlarının da aynı vehamette olduğunu hatırlatarak, baştan savma eğitim sistemi, öğretmen ve derslik eksiliğiyle birleşmeye devam ettikçe, önümüzdeki yıllarda da “sıfır çeken” öğrencileri konuşmaya devam edeceğiz, dedi.


OKS SONUÇLARI, TÜRKİYE"NİN BATISIYLA DOĞUSUNU BİR KEZ DAHA BIÇAK GİBİ İKİYE BÖLMÜŞTÜR!


OKS sınavındaki sıfırların birincil sorumlusunun Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olduğunu söyleyen Genel Başkan AVCI şöyle kaydetti;

2006 OKS sınavında 46 bin 733 öğrenci “sıfır” alırken, 27 bin 13 öğrenci barajı bile aşamadı. Sınavda "özel okulların yanında zengin semt okulları" başarılı olurken, “köy ve fakir semt okulları” nal topladı. OKS başarı demografisi, Türkiye"nin batısı ile doğusunu bir kez daha bıçak gibi ikiye bölmüştür.

Halen 11 bin 700 okulda ikili, 18 bin 517 okulda ise birleştirilmiş sınıflarda eğitim veriliyor. Yani yaklaşık 7.5 milyon öğrenci bu okullarda olumsuz koşullarda eğitimini sürdürüyor. Genel ve mesleki ortaöğretimde 366 okul, 11 bin derslik ve 74 bin öğretmen açığı bulunuyor. Sınavda sıfır çekenlerin çoğunun sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocukları olması, teşhis ve tedavi adına nelerin öncelik teşkil ettiğini ortaya koymaktadır.


OKS SINAV SONUÇLARI, ANAYASADAKİ “EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ” İLKESİYLE ÇELİŞMEKTEDİR!

Fakir halk çocuklarının devam ettiği okullarda başarı oranının oldukça düşük olması Anayasada güvence altına alınan, Eğitimde fırsat eşitliği ile çelişmektedir. Sıfır çeken ilköğretim ve liselerin bulunması, az iş yapıp çok konuşan Milli Eğitim Bakanlığı"nın ayıbıdır.

OKS SINAV SONUÇLARINDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK"İNDE YAKINIYOR OLMASI, DURUMUMUZUN İÇLER ACISI OLDUĞUNUN RESMİDİR!

Kaldı ki, yaşanan bu vahim manzara karşısında Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik"in bizden daha çok yakınıyor olması, bizden daha sesli şikayet ediyor olması eğitim sistemimizin içler acısı olduğunun resmidir. Fakat şükür ki, yakınmalarından anladığımız kadarıyla eğitim alanındaki problemleri sayın bakanın çok iyi bildiği ortadadır. Fakat, Sayın bakan şunu daha iyi bilmelidir ki, Milli Eğitim Bakanlığı şikayet etme yeri değil, bilakis çözüm yeridir. Zaman da aciz konuşma ve şikayetlenme zamanı değildir. Zaman ortaya ciddi şeyleri sunma ve doğru şeyleri doğru zamanda yapma zamanıdır. Sloganlarla, bir yerlere suçu havale etmeyle bu ülkenin eğitim sistemi düzeltilemez ve düzeltilememiştir.