BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Materazzinin dudakları okundu

Dudak okuma uzmanı Jessica Rees, Meterazzi'nin neler söylediğini çözdü.

Abone ol

Dünya Kupası final maçında Fransa Milli Takımı kaptanı Zinedine Zidane'nın İtalyan Marco Materazzi'ye kafa atması tartışılmaya devam ediyor. Dünya Kupasından sonra futbolculuk kariyerine nokta koyacağını açıklayan ve final maçının uzatmalarında Materazzi'ye attığı kafa nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kalan Zidane hakkında dünya kamuoyunda spekülasyonlar sürüyor.

Zidane'nın kafa atmasıyla ilgili olarak Materazzi'nin Fransız futbolcunun ailesine küfür ettiği ve ''terörist'' dediği şeklinde çıkan söylentilere İngiltere'nin en ünlü dudak okuma uzmanı Jessica Rees, bir yenisini ekledi.

İki futbolcu arasında geçen diyalogu incelemek için The Times gazetesinin isteği üzerine çalışma başlatan Rees, Fransız futbolcunun Materazzi'nin ağır hakaret ve küfrüne maruz kaldığını ileri sürdü. Jessica Rees, İtalyan çevirmen aracılığıyla çözümlediği konuşmada Materazzi'nin Zidane'a ''Fahişe teröristin evladı'' şeklinde bir ifade kullandığını iddia etti.

Cezayirli göçmen bir ailenin çocuğu olan 34 yaşındaki ünlü futbolcu, 1998 yılında Fransa Milli Takımının kazandığı Dünya Kupasını ailesine ve Cezayir halkına armağan ettiğini söylemişti. Öte yandan, İtalyan futbolcu Materazzi, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, ''Bu kesinlikle doğru değil. Ben onu terörist diye çağırmadım. Ben zaten bu kelimenin anlamını bile bilmiyorum'' diyerek kendini savundu. Zidane'nın menajeri Alain Migliaccio ise ünlü futbolcunun önümüzdeki günlerde olayla ilgili kamuoyuna açıklama yapacağını belirterek, ''Ben Zizou'yu tanıyorum. Bana tam olarak neler olduğunu anlatmadı, ama Materazzi ona çok ağır hakaret etmiş olabilir'' dedi.