BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Etiye yeni CEO

45 yıldır sektörünün saygın firması olarak faaliyet gösteren Eti’ye yeni bir kan katılıyor.

Abone ol

45 yıldır sektörünün yenilikçi ve saygın firması olarak faaliyet gösteren Eti"ye yeni bir kan katılıyor. Sektörün başarılı isimlerinden Hazım Ellialtı, Eylül 2006 tarihinden itibaren Eti Şirketler Grubu CEO"su olarak yeni görevine başlayacak.

1961 yılında Firuz Kanatlı tarafından kurulan ve özellikle son yıllarda sürekli ve istikrarlı bir gelişim içinde bulunan Eti, kurumsallaşma yolundaki faaliyetlerine hız verdi ve sektörün başarılı ismi Hazım Ellialtı"yı bünyesine kattı.

Eti"deki yeni görevine Eylül 2006"dan itibaren başlayacak olan Hazım Ellialtı, 19 yıldır çalıştığı Unilever"de çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Unilever kariyerine, 1987"de Çorlu Gıda Fabrikası"nda vardiya mühendisi olarak başlayan Ellialtı, Sana, Becel, Yudum, Komili, Aymar, Calvé gibi gıda ürünlerinin Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. 1994-1999 arasında aynı grubun Algida operasyonunda Fabrika Müdürü, Teknik Direktör ve Tedarik Zinciri Direktörü olarak görev yaptı.

1999"da Unilever"in endüstriyel temizlik ürünleri birimi DiverseyLever"e Genel Müdür olarak atandı. DiverseyLever"in Johnson Wax ile 2002"deki birleşmesi sonucunda kurulan JohnsonDiversey"de Türkiye ve Yunanistan"dan Sorumlu Genel Müdür olarak görev yaptı. Mart 2003"de Algida Genel Müdürü olarak Unilever"e döndü.

2003 Mart ayından bu yana Algida Genel Müdürü olarak görev yapan Hazım Ellialtı, Eti Şirketler Grubu"na katılışını “saygın bir şirkette, yeni bir heyecan” olarak nitelendirdi.