BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilerden çevre mektubu

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir kendisine mektup yazar okulun öğrencilerini ziyaret etti.

Abone ol

Geleceğimizin güvencesi olan öğrenciler, çevre konusunda duyarlılıklarını, uyarı mektubu göndererek gösterdi. Hırka-ı Şerif İlköğretim Okulu 3 - C sınıfı öğrencileri, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir"e çevre ve temizlik duyarlı bir mektup yazınca Mustafa Demir, okullarına giderek öğrencileri ziyaret etti.

Hırka-ı Şerif İlköğretim Okulu 3 - C sınıfı öğrencilerinin Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir"e gelecekte Fatih"te çevre düzenlemesi, temizlik ve okullarıyla ilgili beklentilerini aktardıkları bir mektup yazdılar. Mektupta, vatandaşlara önemsiz gibi görünen bazı davranışların giderek artan çevre kirliliğine neden olduğuna dikkat çekilerek “Belediyemiz, gelecekte bizlere ve bizim çocuklarımıza yararlı önlemler almalı” denildi.

Mektuptaki istekleri doğru bulan Fatih belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilerin taleplerini bizzat dinlemek üzere Hırka-ı Şerif İlköğretim Okulu"nu ziyaret ederek 3 – C sınıfına girdi. Belediye Başkanını karşılarında gören öğrenciler okullarına sağladıkları imkanlar için teşekkür ederken, bu kez istek ve dileklerini sözlü olarak dile getirdiler.

Öğrencilerden Gökay Atabek de çevre temizliği konusunda önerilerini şöyle sıraladı: “Kamu kuruluşlarındaki gereksiz yazışmaların azaltılması, yeniden dönüştürülen kağıt kullananımın özendirilmesi, baca temizlemenin zorunlu hale getirilmesi, çöplerin ayrıştırılarak toplanması, alışverişlerde plastik torba yerine kağıt ya da kumaş (file) torba kullanılması, her apartman ve işletmenin ayrı çöp kutularının bulunması, yere atılan el ilanları yerine büyük bez afişlerin kullanılması, park ve yeşil alanların çoğaltılması, en temiz sokak, en güzel balkon gibi yarışmalarla halkı çevre konusunda özendirme, okul önlerinde mikrop saçabilecek açıkta çöp kutularının bulunması.

Öğrencilerden Merve Uğur da Belediye Başkanı Mustafa Demir"e kendi elleriyle çizdiği çevre konulu bir resim hediye etti. Demir, öğrencilerin çöp konteynerlerinin başka bir yere kaldırılması isteğini uygun bularak yerlerini değiştirdi.