BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Şenerden Çömeze veto

Bakan Şener ve Ak Parti'nin muhalif ismi Çömez bir ödül töreninde karşılaştı. Törende bakın neler oldu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mortgage (tutsat) yasa tasarısıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun, Meclis Başkanlığı'na hala ulaşmadığını belirterek, komisyondan raporu hızlandırmasını isteyeceğini söyledi.

Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından ''yılın bakanı'' seçilen Şener, ödülünü aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Şener konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine işaret ederek, sivil toplum örgütlerinin yaygınlaşmasının ülke için bir kazanç olduğunu vurguladı.

Şener ödülünü aldıktan sonra, ''hataların üzerine korkmadan gittiği ve kimi zaman da muhalefet gibi davranmaktan çekinmediği'' takdimiyle, yılın milletvekili seçilen AK Parti Balıkesir Milletvekili Turan Çömez'e plaketinin, Bakan Şener tarafından verileceği anons edildi.

Bakan Şener'in bunu kabul etmeyerek Çömez ile aralarında oturan ATO Başkanı'na Sinan Aygün'e ''sen ver'' demesi üzerine, Çömez plaketini ATO Başkanı Aygün'ün elinden aldı. Çömez yaptığı konuşmada, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği bir Türkiye dilerken, demokrasinin sadece oy kullanmak olmadığını, herkesin seçtiklerini denetlemesini, hesap sormasını istedi.

-SORULAR-

Şener toplantı çıkışında, gazetecilerin neden plaketi vermekten kaçındığı yönündeki sorularını cevapsız bırakırken, biraz önce telefonla Mortgage Yasası ile ilgili aldığı bilgileri basınla paylaştı. Tasarının Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra 3-4 gün içinde hazırlayarak Meclis Başkanlığı'na sunması gereken raporunu hala tamamlamadığını kaydeden Şener, ''hangi gerekçeyle hazırlamadıklarını bilmiyorum. Kendilerinden hızlandırmalarını isteyeceğim. Önümüzdeki hafta tamamlayacaklarını zannediyorum.'' dedi. Yılın sivil toplum örgütü yöneticisi seçilen ATO Başkanı Sinan Aygün'ün ''inim inim inleyen Türk halkının sözcüsü'' diye takdim edildiği İZDER'in ödül töreninde, Türk Dünyası Yılın Siyaset Adamı ödülüne layık görülen Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Lideri Ahmet Doğan, Yılın iş kadını seçilen Güler Sabancı ve yılın işadamı seçilen Mustafa Koç'a plaketleri ise törene gelen temsilcilerine verildi.

(aa)