BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  SPOR

Danoneden sörfe destek

Danone, Türkiye’nin rüzgar sörfü şampiyonu Ertuğrul İçingir’i, Yeni Zellandalı sörfçü ile buluşturdu.

Abone ol

Danone, 2003 yılından bu yana destek verdiği Türkiye"nin rüzgar sörfü şampiyonu milli sörfçümüz Ertuğrul İçingir"i, dünyanın bir numaralı sörfçüsü Yeni Zellandalı Jon Paul Tobin ile “Asya"dan Avrupa"ya Dostluğa Yelken” gösterisinde buluşturdu.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Danone tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, dünya sörf şampiyonalarının iki rakibi Ertuğrul İçingir ve Jon Paul Tobin İstanbul Boğazı"nda yelken açarak spordaki dostluğun en güzel örneğini sergiledi.

7-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek RS:X Avrupa ve 31 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek Slalom Dünya Rüzgarsörfü Şampiyonaları"na Çeşme Alaçatı"da ev sahipliği yapacak olan Türkiye, 31 Mayıs 2006 Çarşamba günü, şampiyonalar öncesi dünyanın iki sörf yıldızının büyük buluşmasına sahne oldu. Danone"nin 2003 yılından beri desteklediği ve “Hayallerine inandığı”, dünya olimpik sınıf sıralamasında altıncı olan milli sörfçümüz Ertuğrul İçingir ile olimpik sınıfta dünya birincisi Yeni Zellandalı Jon Paul Tobin İstanbul Boğazı"nda “Asya"dan Avrupa"ya Dostluğa Yelken” açtı. Türkiye Yelken Federasyonu"nun himayesinde Danone tarafından gerçekleştirilen organizasyonda iki sporcu, İstanbul Boğazı"nda sörf yaptı. Anadolu Hisarı"ndan yola çıkan sporcuları Ortaköy meydanında kalabalık bir seyirci kitlesi karşıladı. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kıyasıya mücadele edecek olan iki yıldız sörfçü, Danone"nin düzenlediği bu organizasyon ile spordaki dostluk ve dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi.

Danone"nin organize ettigi “Asya"dan Avrupa"ya Dostluğa Yelken” gösterisi, Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Beşiktaş Belediyesi ve Flash Ambulans desteği ile gerçekleştirildi.

Ertuğrul İçingir, Türkiye"nin dünyadaki gururu
10-11 yaşlarında yelken sporuna başlayan Ertuğrul İçingir, ilk başarısını 16 yaşında Türkiye Gençler Şampiyonu olarak elde etti. Amerika"nın en iyi windsurf takımına sahip okulu Eckerd College"e burslu giden İçingir, 3 kez Amerika Şampiyonu unvanını aldı. Sporun eğitim hayatına çok faydası olduğunu özellikle belirten İçingir, üniversiteden Ekonomi ve İşletme Bölümleri"ni aynı anda bitirerek mezun oldu. Ertuğrul İçingir"in olimpik sınıfta 9 kez resmi Türkiye Şampiyonluğu bulunuyor. İçingir, ülkemizi 2000 Sydney Olimpiyatları"nda, 2 kez Akdeniz Oyunları"nda ve 1 kez 2004 Atina Olimpiyatları"nda temsil etti. İçingir, 2004 Atina Olimpiyatları"nda genel sıralamada 11. oldu.

İçingir; Melbourne Warm Up Regatta yarışını 3., Sail Auckland yarışını 7., Yeni Zellanda Şampiyonası kapsamındaki 2 yarışı ise 6. ve 4., Melbourne Formula Dünya Şampiyonası"nın bir yarışını 13., Sail Melbourne yarışını 5. olarak bitirdi. İçingir, bu yarışlar sonucunda dünya sıralamasında 6. oldu.

Ertuğrul İçingir, Alaçatı"da düzenlenecek olan 7-16 Haziran tarihleri arasında RS:X Avrupa Şampiyonası (RS:X European Continental Championships) ve 1-6 Ağustos tarihleri arasında Dünya Slalom Şampiyonası"nda (International Funboard Slalom World Championship) ülkemizi temsil edecek. İçingir ayrıca 6-9 Temmuz tarihleri arasında Alaçatı"nın ev sahipliği yapacağı Türkiye Birinciliği"ne katılacak.

Danone, Ertuğrul İçingir"in “Hayallerine İnanıyor”

Ertuğrul İçingir, hayallerine en az kendisi kadar inanacak ve kendisine destek olacak bir sponsor arayışı içindeyken Danone ile yolları kesişti. Hayallere inanmanın onları gerçekleştirmek kadar önemli olduğuna inanan Danone, milli sporcumuz Ertuğrul İçingir"in özgeçmişi, hayalleri uğruna gerçekleştirdiği çalışmalardan çok etkilendi ve kendisinin ilerideki hedeflerine beraber koşmak için İçingir ile yola çıktı.

İçingir"in Danone ile buluşması hayatının dönüm noktalarından biri oldu. Danone - Ertuğrul İçingir beraberliği, 5-10 Ağustos tarihleri arasında Türkiye Yelken Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 2003 Türkiye Rüzgar Sörfü Şampiyonası"nda başladı. Danone, yetenekli sporcunun Türkiye ve dünyada katıldığı tüm şampiyonalarda hep yanında oldu ve imza attığı başarıları ile gurur duydu. İçingir, Danone"nin kendisine, bir yerlere geldikten sonra değil bu yolda ilerlerken destek vermeye başladığının önemle altını çiziyor. İçingir, Türkiye"nin ev sahipliği yapacağı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları"nda da, Danone desteğiyle birinciliğe yelken açacak.

Jon Paul Tobin, dünyanın bir numaralı sörfçüsü
28 yaşındaki genç sörfçü Jon Paul Tobin, şu anda olimpik sınıfta dünya sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Massey Üniversitesi"nde İşletme okuyan Yeni Zellandalı sporcu, 2003 yılında aynı üniversitede Yılın Sporcusu unvanını aldı. 2006 yılında Yeni Zellanda"da düzenlenen Sail Auckland International Regatta yarışmasını birincilikle tamamladı. New Zelland RS:X National Championship ve Sail Melbourne International Regatta Olympic yarışmalarını ikincilikle bitirdi.