BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.484,71
HABER /  GÜNCEL

Öğrenciler dekanlığı işgal etti FLAŞ

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı öğrenciler tarafından işgal edildi. YÖK'ün kuruluşunu protesto etmek için toplanan gruba polis müdahale etti.

Abone ol

ANKARA'da YÖK'ün kuruluşunu protesto etmek amacıyla toplanan öğrencilere polis biber gazıyla müdahale etti. 6 kişi gözaltına alındı.Yurdun bir çok kesiminde olaylı protestolar vardı. İstanbul, Antalya ve İzmir de protestoların adresi oldu.

Ankara'da Yüksel Caddesi'nde toplanan bir grup öğrenci, YÖK'ün kuruluşunu protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından slogan atan öğrencileri polis dağılmaları yönünde uyardı.Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından eylemciler ara sokaklara dağıldı. Emniyet güçleri 6 kişiyi gözaltına aldı.
Olaylar sırasında fakülteden dumanlar yükseldi. Dumandan etkilenen öğrencilerin camlara çıkarak nefes almaya çalıştığı görüldü.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde ise öğretime iki gün ara verildi.



-.jpg


ÖĞRENCİLER DEKANLIĞI İŞGAL ETTİ

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı öğrenciler tarafından işgal edildi. Öğretmenler, öğrenciler tarafından dışarı çıkarıldı.

YÖK'ü protesto etmek isteyen öğrenciler, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı'na girerek eylem yaptı. Dekanlığa giren polis ekipleri eylem yapan öğrencilere biber gazı ile müdahale ederek dışarı çıkarttı. Biber gazından etkilenen bazı öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 
 
 

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde YÖK'ün kuruluş yıl dönümü nedeniyle eylem yapan öğrenciler, rektörlük binasına yürümek isteyince arbede çıktı. 3 özel güvenlik görevlisi yaralanırken 5 öğrenci gözaltına alındı.

YÖK'ün kuruluş tarihi olan 6 Kasım nedeniyle Akdeniz Üniversitesi'nde eylem yapan öğrenciler, 'Eşit, parasız, bilimsel, ana dilde eğitim', 'Polis simit sat onurlu yaşa' sloganları attı. Rektörlük binasına girmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Taşlar, çöp kutuları ve dövizlerin havada uçuştuğu arbede sırasında bir güvenlik görevlisinin kolu kırılırken 2 güvenlik görevlisi ise yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Kampüs içerisinde önlem için bekletilen Çevik Kuvvet polisi öğrencilere müdahale etti. 5 öğrenci gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirildi. TOMA ve polis panzerinin hazır bulundurulduğu rektörlük binası önünde bekleyen yaklaşık 100 öğrenci, gözaltına alınan arkadaşlarının iade edilmelerini istedi.


41712_3934_06112013_1.20131106164300.jpg 
 

İSTANBUL'DA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

İstanbul'da da öğrenciler YÖK'ü protesto etmek için Aksaray Metro İstasyonu'ndan Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdüler.
 

İZMİR'DE ÖĞRENCİLER BİR SÜRE YOL KAPATTI

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto eden grup, Ege Üniversitesi (EÜ) ana girişi önündeki yolu bir süre trafiğe kapattı.

EÜ Edebiyat Fakültesi önünde toplanan Ege Üniversitesi Forumu üyeleri, 1 Nolu yemekhane önünde toplanarak başka grupların da katılımıyla yürüyüşe geçti. Kampüs içinde bir süre yürüyen grup YÖK'ün kaldırılması için sloganlar attı.

Daha sonra üniversitenin ana girişi önündeki Osman Kibar Kavşağı'na gelen grup, yolu bir süre trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı.

Açıklamalarında ücretsiz eğitim taleplerini dile getiren gruptakiler, üniversitede polis istemediklerini ve YÖK'ün kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Basın açıklaması sırasında bazı sürücüler yolun kapatılmasına tepki gösterdi. Grup açıklamanın ardından yolu trafiğe açtı.


ESKİŞEHİR'DE DE PROTESTO VARDI

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden (ESOGÜ) bir grup öğrenci ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto etti.

AÜ Edebiyat Fakültesi önünde toplanan grup, ellerine aldıkları döviz ve pankartlarla Rektörlük binasına kadar yürüdü.

Rektörlük önünde YÖK'ün kuruluşunu ve öğrenci evleri tartışmalarını protesto etmek için basın açıklaması yapan grup, daha sonra müzik dinletisi sunmasının ardından dağıldı.