BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  DÜNYA

Lieberman aklandı hükümete dönüyor

İsrail'de eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hakkındaki yolsuzluk suçlarından aklandı. Başbakan Netanyahu, bu aklamanın ardından Lieberman'ın tekrar kabineye gireceğini açıkladı.

Abone ol

İSRAİL mahkemesi, Lieberman'ın görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada beraatine karar verdi.Kararı yorumlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hükümete döneceği için memnunum" dedi.

Başbakan Netanyahu, Dışişleri eski Bakanı Avigdor Lieberman'ın yeni hükümette hangi görevi üstleneceğini ise açıklamadı.

Türkiye karşıtı görüşleriyle bilinen Lieberman'ın yeniden dışişleri bakanlığı görevine dönmesi bekleniyor.Başbakan Netanyahu, yöneltilen suçlamaların ardından dışişleri bakanlığı görevini bırakan Lieberman'ın yerine yeni bir isim atamamış ve dışişleri bakanlığı görevini kendisi yürütmüştü.

İsrail eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, önceki hükümet döneminde, İsrail Adalet Bakanlığı'nın "görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık" suçlarından hakkında dava açması üzerine görevinden istifa etmişti.

Lieberman, seçimlerden sonra milletvekili seçilmesine rağmen İsrail yasaları gereği hakkındaki dava nedeniyle bakan olamamıştı.