BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ödül getiren karikatür

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2006 Basın Özgürlüğü Ödülü, sahiplerini buldu.

Abone ol

Ödül, Başbakan Erdoğan"ı ipliğe dolanmış kedi gibi gösteren karikatürle başlayan hukuk mücadelesi nedeniyle, karikatürist Musa Kart ile hakim Mithat Ali Kabaali arasında paylaştırıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2006 Basın Özgürlüğü Ödülü, Dolmabahçe Sarayı"nda düzenlenen gecede sahiplerine verildi.

Ödül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı ipliğe dolanmış kedi gibi gösteren karikatürüyle başlayan hukuk savaşımı nedeniyle tüm karikatürcüler adına Musa Kart ve “karikatürün kişilik haklarına saldırı oluşturmadığına” ilişkin ilk kararı veren Eskişehir 3"üncü Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Mithat Ali Kabaali arasında paylaştırıldı.

Musa Kart ödülünü alırken, “Karikatürcüler, bu ödüllerin getirdiği moral güçle daha dirençli, daha kararlı duruyorlar. Bugün Türkiye ve dünyada karikatür daha fazla konuşulur oldu. Tüm bunlara vesile olan Başbakan"a huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hakim Mithat Ali Kabaali ise ödülü, adalet ve özgürlüğe inanan tüm yargı mensupları adına aldığını belirterek şunları söyledi:

“Konuşmasına tahammül edilmeyen ve işlevi küçültülmek istenen yargının mensubu olarak, bunun dışında özgür ve tarafsız haber alma hakkına sahip sade bir vatandaş olarak ve ötesinde gerçekleri kamuoyuna duyurmayı amaç edinen basının bir müdavimi olarak bu ödülü almaya karar verdim.”

Sunuculuğunu Defne Sarısoy"un yaptığı gecede, kurum dalındaki ödül ise Türk Ceza Hukuku Derneği"ne verildi.