BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  SPOR

Brezilyanın yeni patronu

Brezilya Almanya'ya özendi ve denemiyi olmayan bir eski oyuncu getirdi.

Abone ol

Almanya Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann'ın Dünya Kupası'nda gösterdiği başarıdan etkilenen Brezilya, milli takımın başına teknik direktörlük deneyimi olmayan bir eski oyuncu getirdi: Dunga.

Teknik direktörlük deneyimi olmamasına karşın Almanya'nın başına getirilen ve önce eleştirilse de takımına oynattığı futbolla büyük beğeni toplayan Jurgen Klinsmann, Brezilya'yı da etkliledi.

Beş kere dünya şampiyonu olan ve 2006'ya da en büyük favori olarak gelen ama çeyrek finalde elenen Brezilya, milli takımın başına 1994'teki şampiyonlukta takım kaptanı olan Dunga'yı getirdi.

Brezilya daha önce de böyle bir denemede bulunmuş, 1990'da teknik direktölüğe getirilen ünlü futbolcu Roberto Falcao, mutsuz geçen bir yıldan sonra 1991'de istifa etmek zorunda kalmıştı.

Almanya'daki başarısız sonuçtan sonra milli takım teknik direktörlüğünden istifa eden Carlos Alberto Parreira'nın yerine Vanderlei Luxemburgo, Paulo Autori ve Felipe Scolari'nin isimleri geçiyordu.

Dunga'nın gerçek adı Carlos Caetano Bledorn Verri. Lakabı olan Dunga ise 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'deki uykucu karakterinin Portekizcedeki karşılığı.

1994'te ABD'de düzenlenen Dünya Kupası'nın kazanan Brezilya'nın kaptanı olarak sahaya çıkan Dunga, milli takım formasını son olarak 1998 Dünya Kupası'nın finalinde giydi.

İtalya, Almanya ve Japonya'da futbol oynayan Dunga, 1999'da futbol hayatına başladığı Internacional'a döndü. Sık sık kadro dışı kalsa da takımını küme düşmekten kurtaran gole imza atarak taraftarların gönlünde taht kurdu.

Brezilya, teknik direktör Dunga ile ilk maçına 16 ağustosta Norveç'e karşı dostluk mücadelesinde çıkacak.