BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,66
ALTIN 2.490,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan İsrail dostluk maçını iptal etti

Erdoğan, Müslümanlar ile Yahudiler arasında yarın oynanması beklenen maçı iptal ettirdi.

Abone ol

İsrail'de Müslümanların ve Yahudilerin birlikte oynadığı tek futbol takımı Abu Gosh-Mevaseret'in Ankaraspor ile yarın yapılması planlanan dostluk maçının iptal edilmesi tartışmaya sebep oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşma konusunda Ankaraspor'un onursal başkanı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir görüşme yaptı ve maçın oynanmasını uygun görmedi. Zaman'a konuşan maçın sponsoru Yılmazlar İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın, Melih Gökçek'in bu organizasyon sırasında kendisine danışmadığı için maçı iptal ettirdiğini söyledi. Misafir takım oyuncularının durumu Tel Aviv Havaalanı'nda son dakikada öğrendiğini aktaran Yılmaz, sorun daha da büyümesin diye takımın Türkiye'ye gitmesine izin vermediğini kaydetti. Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan bir telefon aldıklarını, Başbakan Erdoğan'ın uygun görmemesi nedeniyle karşılaşmanın Gökçek tarafından tek taraflı olarak iptal edildiğinin bildirildiğini anlattı.

Karşılaşmanın hazırlıklarının yapıldığı dönemde Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e birer mektup yazarak kendilerini dostluk maçından haberdar ettiklerini belirten Yılmaz, mektuplarına herhangi bir cevap verilmediğini söyledi. İsrail tarafının bu karşılaşma için Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığını kaydeden Yılmaz, İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Perez, İsrail Spor Bakanı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve birçok milletvekilinin maça gelmek için Ankara'dan resmi davet beklediğini dile getirdi. Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı, söz konusu karşılaşmanın kendileri ile bir ilgisi olmadığını, Ankaraspor'un Belediye Başkanlığından bağımsız olduğunu açıkladı. Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar da verilmiş bir maç sözü bulunmadığını savundu.