BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Öcalanın Erbakan sırrı!

Elebaşı Abdullah Öcalan, Necmettin Erbakan'la ilgili bir sırrını açıkladı. Bakın Apo'nun o ilginç sırrı ne?

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah avukatları ile yaptığı görüşmenin tutanakları PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir haber ajansında yayınlandı.Geçen hafta gerçekleşen görüşmede Öcalan Necmettin Erbakan'la mektuplaştığını iddia ediyor.

İşte o iddialar:

TURGUT ÖZAL'I CİDDİYE ALMAMIŞTIM

“93’ten günümüze barış çabalarını sürdürdüğüm biliniyor. ’90’ların başında Turgut Özal’ı çok ciddiye almamıştım, bir kandırmaca olabileceğini düşünüyordum. Ancak sonradan Turgut Özal’ın ciddi yaklaştığını ve önemli bir devlet adamı olduğunu anladım.

ERBAKAN'LA MEKTUPLAŞTIM

Daha sonra Erbakan’la mektuplaşmalarımız oldu. Özal’da yaptığım hataya düşmemek için Erbakan’ı ciddiye aldım. Mektuplaşmalarda çözüm talepleri konusunda üzerime düşeni yapacağımı belirttim. Turgut Özal’a yeterince tanımadığım şansı aynı hataya düşmemek için bu sefer Erbakan’a fazlasıyla tanıdım.

ASKERLE DE GÖRÜŞTÜM

Ancak bu süreçte 28 Şubat darbesiyle kesildi. Yine ’99-2000 yılları arasında askeri kanattan Kıvrıkoğlu-Aytaç Yalman ekibi benimle görüşmeler gerçekleştirdiler. Hatta askerin hassasiyetini de dikkate alacağımı belirtmiştim. Ancak başaramadılar. Bu sürecin de önü kesilmiş oldu.”

AYTAÇ YALMAN SURİYE'DEN SORUMLUYDU

Abdullah Öcalan, 16 Şubat 1999 tarihinde Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Öcalan, yakalanmadan önce Suriye’de bulunuyordu. 1999 yılında dönemin 2.Ordu Komutanlığını sürdüren, ardından da Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Aytaç Yalman, 1998 yılında Suriye ile yaşanan kriz sonrası 20 Ekim 1998’de imzalanan Adana mutabakatı gereği, Türkiye Cumhuriyeti adına Türkiye-Suriye güvenlik ilişkilerini 4 yıl süre ile sürdürmüştü.