BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.388,61
HABER /  GÜNCEL

Sağlıklı böbreklerini aldılar

Bir hastane skandalı daha! Artık hastane teşhislerinden de emin olamayacağız. Genç kızın kanserli diye iki böbreği de alındı. Ama...

Abone ol

Elazığ'da 23 yaşındaki Sevcan Yılmaz’ın sağlam olan iki böbreğinin kanserli olduğu gerekçesiyle doktorlar tarafından alındığı iddia edildi.

Elazığ’ın Arıcak İlçesi’nde çiftçilik yapan 10 çocuklu ailenin 23 yaşındaki kızı Sevcan Yılmaz, bir süre önce halsizlik şikayetiyle Elazığ Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi’ne götürüldü.

Burada, gerekli tetkikleri yapılan genç kızın patolojik raporlarına göre bir böbreğinde kanserli hücre tespit edildi. Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kemal Atikeler başkanlığındaki bir ekip tarafından ameliyat edilen Sevcan Yılmaz'ın iki böbreği birden alındı. Ancak iddiaya göre, alınan böbreklerde yapılan incelemede kanserli hücreye rastlanmadı.

BANA BÖBREKLERİMİ GERİ VERSİNLER

Dialize bağlı olarak yaşamını sürdüren Sevcan Yılmaz, büyük üzüntü yaşıyor. Kendisi için her şeyin bittiğini söyleyen Yılmaz, “Halsizlik şikayetiyle geldiğim hastanede iki böbreğimi aldılar. Bana böbreklerimi geri versinler. Bunun sorumlusu kimse cezasını çeksin” dedi.

SORUMLUSU CEZASINI ÇEKSİN

 Kızının durumundan büyük üzüntü duyan Abdullah Yılmaz, “Kızım hastalanınca Arıcak’ta doktora götürdüm. İlaç verip bir şeyi olmadığını ve iyileşeceğini söylediler. Ancak bir süre sonra daha iyi tedavi olması için Elazığ’a getirdim. Hastanede doktorlar böbreklerde kist olduğunu söyleyerek ameliyata alacaklarını, duruma bakacaklarını söylediler. Ama kızımın iki böbreğini birden aldılar. Sorumlularının cezasını çekmesini istiyorum” diye konuştu.

KONU YARGIYA TAŞINACAK

Yılmaz ailesinin avukatı Burhan Şener, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Avukat Şener, hastanenin başhekimliğinden hastanın durumuyla ilgili raporları istediğini belirterek, “Bana rektörün onayından sonra raporları verebileceklerini söylediler. Patolojik sonuçlara göre böbreklerin birinde kanserli hücre olduğu belirtilmiş. Ancak hastanın iki böbreği birden alındı. Ameliyattan sonra iki böbrekte kanserli hücre olmadığı bilgisine ulaştık. Raporlardan sonra dava açacağız” dedi.