BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,19
HABER /  GÜNCEL

Mezardan müzeye aziz cesedi!

Elinde Hz. İsa gibi çivi izleri belirdiği iddia edildi. İşte o Aziz Pio turizm için mezardan çıkarılan cesedi müzeye konuldu.

Abone ol

İtalya’da dini turizm için ölümünün 40’ıncı yılında mezardan çıkarılan Aziz Pio’nun naaşı, yüzüne silikondan yapılmış maske konarak ziyarete açıldı.

Puglia yakınlarında olan San Giovanni Rotondo’da sergilenen naaşı, yıl sonuna kadar görmek için şimdiden 750 binden fazla kişi sıraya girdi.



1968 yılında 81 yaşında ölen Kapuçin keşişinin, yaşadığı dönemde yüzlerce mucizenin sahibi olduğu, bir defasında ellerinde tıpkı Hz İsa’nın çarmıha gerildiği sırada olduğu gibi çivi izleri (stigmata) belirdiği öne sürülüyor.

ELİNİ DELEN BİR SAHTEKAR MIYDI?

Peder Pio’nun asitle elini delen bir sahtekar olduğu yolundaki iddialar, Papa 2’nci Jean Paul’un din adamını aziz ilan etmesine engel olmamıştı. 20’nci yüzyılın en popüler azizi kabul edilen Peder Pio, her yıl memleketi Puglia’ya binlerce ziyaretçi çekiyor.

Ancak yerel yöneticiler, bununla yetinmedi, dini turizmi daha kárlı hale getirmek için geçtiğimiz aylarda Peder Pio’yu mezarından çıkardı. Yüzü hafifçe iskeletleşen Pio’nun elleri ise olduğu gibi duruyordu, ama stigmatadan eser yoktu.

Madame Tussauds Müzesi’ne de hizmet veren uzmanlar, Peder Pio’nun fotoğraflarına bakarak, naaşına monte edilmek üzere silikon bir maske yaptılar. Ziyaretçiler şimdi Kapuçin cüppesi içindeki Peder Pio’nun aslında sadece ellerini görebiliyor.