BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,66
ALTIN 2.400,24
HABER /  POLİTİKA

Öcalana günde 3 YTL

Abdullah Öcalan'ın masrafları çıkarıldı. Ruh doktoru bile bulunan Öcalan'a cep harçlığı da veriliyor.

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Öcalan'ın 3 haftada bir dahiliye ve psikiyatri uzmanları tarafından muayene ediliyor. Öcalan'a ayrıca günde 3 YTL'lik iaşe veriliyor.

FARKLI HARCAMA YOK

MHP Hatay milletvekili Turan Çirkin’in yazılı soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye genelindeki tüm ceza infaz kurumlarında barındırılan hükümlü ve tutuklular ile görevli personelin 2008 yılı için günlük 3 YTL üzerinden iaşe edildiğini belirterek, bölücü başının da bu miktar üzerinden iaşe edildiğini kendisine farklı bir iaşe bedeli uygulanmadığını bilirdi.

PSİKİYATRİ KONTROLÜ

Bölücü başı için bulunduğu İmralı’daki cezaevinin dış korumasının jandarma iç güvenliğinin ise Adalet Bakanlığı personeli (gardiyan) tarafından sağlandığını da belirten Bakan Şahin, “Söz konusu hükümlünün sağlık durumunun tespiti ve tedavisi için dönüşümlü olarak 14’er günlük süre ile diğer ceza infaz kurumlarında görevli tabiplerden birini İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda geçici olarak görevlendirildiği, bunun dışında üç haftada bir görevlendirilen dahiliye ve psikiyatri uzmanları tarafından muayene edildiği ve gerektiğinde diğer branşlardan uzman ve diş tabiplerinin de görevlendirildiği”ni de kaydetti.

NAKİL YOK

Bakan Şahin ayrıca, bölücü başının şu anda barındırıldığı İmralı kapalı ceza infaz kurumunun yüksek güvenlikli kurum statüsünde olduğunu ve bu kişinin başka bir ceza infaz kurumuna naklinin de şimdilik düşünülmediğini de bildirdi.