BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  DÜNYA

Arabistanda 2. tutuklama

Suudi Arabistan'da ikinci bir Türk daha tutuklandı. İskenderunlu berber 20 gündür hapiste. Gerekçe ise..

Abone ol Suudi Arabistan'da Sabri Boğday'ın tutuklanıp idam cezası istenmesinin ardından İskenderunlu berber Ersin Taze'nin de tutuklandığı ortaya çıktı. Gerekçe ise peygambere küfretmesi.

Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin yakından ilgilendiği belirtildi.

Ersin Taze'nin annesi Şerife Taze (57), oğlunun "Peygambere küfür ettiği" gerekçesiyle yaklaşık 20 gün önce tutuklandığını, olaydan 10 gün sonra haberdar olduklarını anlattı.

Anne Taze, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde berberlik yapan oğlunu 4 yıldır görmediğini söyledi.

Şerife Taze, "Biz yoksul bir aileyiz. 6 erkek, 3 kız çocuğum var. Bunlardan biris iöldü. Çocuklarımın çoğunda ortopedik özür var. En küçük çocuğum Ersin de yürürken zorlanıyor. Benim özürlü oğlumun bir Suudi vatandaşının şikayeti üzerine cezaevine atıldığını, kötü şartlar altında olduğunu öğrenince, yıkıldım. Oğlumun gönderdiği paralarla geçimimizi sağlıyoruz. Bir kızım da hizmetçilik yapıyor" dedi.

Taze, "Buradan Suudi Arabistan Kralı'na sesleniyorum. Oğlum belki hata yaptı, bilemiyorum. Ama o özürlü bir genç. Onu bize bağışlasın, affetsin" diye konuştu.

Genç berberin ablaları Nazmiye ve Nurcan Taze da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını dilediklerini belirtti. Ablaları, Ersin'in şu ana kadar mahkemeye çıkarılmadığını öğrendiklerini ifade etti.