BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL

Bekçiye 25 yıl hapis

Adana'da, hırsızlık yapmaya geldiğini iddia ettiği lise öğrencisini öldüren bekçiye 25 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, ''kasten adam öldürmek''' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan bekçi Ebubekir Akıcı (55) ile öldürülen lise öğrencisi Mehmet Söylemez'in (19) annesi Muhabbet Söylemez hazır bulundu.

Ebubekir Akıcı, ifadesinde, Şakirpaşa Mahallesi Yeni Sanayi Sitesinde bekçilik yaptığını belirterek, Mehmet Söylemez ve arkadaşlarının 2 yıldır sanayi sitesinde at arabasıyla hırsızlık yaptığını iddia etti.

Bir çok kez kendilerini uyararak, hırsızlık yapmamalarını istediğini söyleyen Akıcı, şöyle devam etti:

''İş yeri sahipleri hırsızlık olduğu için bana kızıyordu. Defalarca Şakirpaşa Karakolu'na bilgi verdim. Telefon açtım, gelen olmadı. Olay günü olan 20 Kasım 2007'de, sitenin yanındaki portakal bahçesinde Mehmet ve üç kişi ellerinde bıçakla üzerime geldi. 'Seni öldürmeden bırakmayacağız' dediler. O anda kendimi kaybedip tüfekle ateş ettim. Kaç el ateş ettim hatırlamıyorum. Cesedi görünce çok üzüldüm. Üzerini brandayla örttüm ve yarım saat yanında ağladım.''

Muhabbet Söylemez ise oğlunun hırsız olmadığını söyleyerek, ''Oğlum okulda başarılı bir öğrenciydi. Hiç sınıfta kalmadı. O gün okuldan gelmişti. Hava almak için dışarı çıkmıştı'' dedi.

Mahkeme heyeti Akıcı'yı ''kasten adam öldürmek'' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, daha sonra duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı 25 yıl hapis cezasına çevirdi.