BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Melih Meriç de Kanaltürkte

Kanaltürk'ün ulusalcılık çizgisi değişiyor mu? Önce Toros şimdi de ona yakın bir isim...

Abone ol Tarık Toros, 'haber daire başkanı' görevi ile Kanaltürk'te başlıyor. Bu sıfat piyasayı yakından bilenler için ilginç. Çünkü Kanaltürk, TRT gibi geniş yelpazeli, geniş kadrolu bir yapıya sahip değil. Ancak yine de TRT'deki gibi 'haber daire başkanı' görev tanımı oluşturuldu.

Kanal Tuncay Özkan tarafından Fetullah Gülen'e yakın olduğu konuşulan Akın İpek'e yani Bugün gazetesinin sahibine satıldıktan sonra yayın çizgisinin en olacağı merak ediliyordu.

Önce Fatih Karaca medya grubu başkanı oldu. Sonra Tarık Toros haberlerin başına getirildi.

Önce Zaman gazetesi ile aynı gurupta bulunan ve Getullah Gülen'e yakın olduğu bilinen STV'de (Samanyolu) başladı iki arkadaş... Tarık Toros ve Melih Meriç.

Evet Melih Meriç'ten söz ediyoruz. Ardından Haber Türk'te birlikteydiler. Melih Meriç, Haber Türk'ün zirvesinde yer aldı. Haber Türk, Ciner grubu tarafından alındıktan sonra. Melih Meriç, kanaldan gönderildi.

Şimdi aynı ikiliyi Fetullah Gülen'e yakın olduğu konuşulan Akın İpek'in satın aldığı Kanaltürk'te göreceğiz.

Melih Meriç ile henüz bir imza atılmış el sıkışılmış değil. Ancak güvenilir ve derin kaynaklardan gelen bilgiye göre adı masada ve yakında Kanaltürk'te göreceğiz. Hangi pozisyonda? Tarık Toros'un da üstünde bir pozisyonda görev yapacak. Henüz bir görevlendirme, görev tanımı belirlenmedi. Ancak kanalda önemli yetkilere sahip olacak.

Şimdi merak edilen soru şu: Kanaltürk'ün yayın çizgisinde sapma olacak mı? Fatih Karaca göreve geldiğinde "Atatürkçü çizgi devam edecek" demişti. Bekleyip göreceğiz.

SÜPERPOLİGON