BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Minaresi var camisi yok

Minare hizmete hazır. İki şerefeli cami çok uzaktan görüp gelenler yanında camiyi göremiyor. Nedeni var elbette.

Abone ol

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde D-100 kara yolunun kenarına yaptırılması planlanan caminin minaresi aylar önce tamamlanmasına rağmen, ibadethane kısmının inşaatı bir türlü bitirilemedi.

D-100 kara yolu güzergahındaki Tosya'nın Ortalıca beldesi Arpalık mevkisinde geçen yıl temeli atılan caminin inşaat çalışmaları sürerken, bir süre önce hayırsever bir vatandaş minarenin yapımını üstlendi.

Bunun üzerine kısa sürede temeli atılan minare hızla tamamlanırken, ibadethane kısmının inşaatı yardımların kesilmesi üzerine durdu. Minaresi olmasına rağmen ibadethanesi bulunmayan cami inşaatı, aylardan beri D-100 kara yolundan gelip geçenlerin dikkatini çekti.

Büyük bir bölümü pirinç üretimiyle geçimini sağlayan belde halkından yardım isteyen Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı ise ''kuraklık nedeniyle kötü bir yıl geçirdik'' cevabını aldı.

Bunun üzerine çareyi Tosyalı olan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'na ileten Arpacı, cami inşaatının tamamlanması için yardım istedi.
Birkaç gün önce çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Tosya'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, Belediye Başkanı Arpacı'nın talebi üzerine cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Prof. Dr. Bardakoğlu, ''caminin bir an önce ibadete açılması için gerekli desteği vereceğiz'' diyerek, Kastamonu Müftüsü Fuat Altındaş ve Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı'ya konuyu yakından takip etmeleri konusunda talimat verdi.

Ortalıca Belediye Başkanı Arpacı ise ''artık kimse inşaatımıza 'minaresi var, camisi yok' diyemeyecek. Buraya bölgenin en modern camisini inşa edeceğiz'' diye konuştu.