BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli Çavuşu gözaltında!

Şemdinli olaylarında adı geçen çavuş gözaltına alındı. Ancak bu seferki olay başka...

Abone ol

Isparta Valiliği, müteahhit Salih Uçar'ın kaybolduğu olayla ilgili üç kişinin tutuklandığını bildirdi. Tutuklananlardan biri ise Şemdinli olaylarında adı geçen uzman çavuş Tanju Çavuş!..

Kayıp müteahhit Salih Uçar'ın kardeşi İbrahim Uçar olayı şöyle anlattı:

"1964 Van doğumlu kardeşim Salih Uçar 26 Mart 2008 tarihinde 07 CST 45 plakalı aracını Caner Altan'a satmak için Eğirdir ilçesine gitmek üzere yanımdan ayrıldı.

Bir müddet sonra Eğirdir ilçesinde bulunan Caner Altan'ı cep telefonundan arayarak kardeşim Salih'i sordum.

Caner kardeşimle buluştuklarını ve Salih'in söz konusu aracı kendisine satmaktan vazgeçtiğini söyledi. "Yanında bulunan bir kişi ile ayrılıp gitti' dedi.  Ancak kardeşimden bir daha haber alamadım."

MÜTEHAAHİT KAYIP

İbrahim Uçar kardeşinin kayıp olduğunu emniyete bildirdi.  1 Nisan 2008 tarihinde Salih Uçar'a ait ve Caner Altan tarafından kullanılan 07 CST 45 plakalı aracın, Aydın'ın Söke ilçesinde olduğu tespit edildi. Ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek, bahse konu araç ve aracı kullanan Caner Altan ile beraberinde olduğu tespit edilen Filiz Yamaç isimli şahıslar yakalanarak, Eğirdir Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine 2 Nisan 2008'de Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada şöyle dendi.

''Araştırmalar devam etmekte iken, Eğirdir Cumhuriyet Savcılığınca telefon kayıtları istenmiş, kayıtlar üzerinde yapılan inceleme neticesinde Caner Altan, Filiz Yamaç ve Erol Könü hakkında yakalama emri çıkartılmıştır. Adı geçen şahıslardan Caner Altan Eğirdir'de, Filiz Yamaç ve Erol Könü ise Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanarak Eğirdir ilçesine getirilmişlerdir.

KAYIP MÜTEAHHİT EN SON ŞEMDİNLİ ÇAVUŞU'YLA GÖRÜLDÜ

Caner Altan alınan ifadesinde, kayıp olan Salih Uçar'ı tanıdığını, Salih Uçar'dan 07 CST 45 plakalı otoyu 26 Mart 2008'de Eğirdir Hayalkent Kafe yanında satın aldığını ve aldığı oto karşılığında kendisine kese içerisinde 150 adet eski sikke altını verdiğini, öncesinde kendisinin tanıdığı Dağ Komando Okulu'nda Uzman Çavuş Tanju Çavuş isimli şahsa bu konuyu bildirdiğini, şahsın kendisine, alışveriş sonrası Salih Uçar'ı yakalatmak istediğini söylediğini, olay günü Tanju Çavuş'un da resmi kıyafetli olarak Hayalkent Kafe yanına geldiğini ve kendisinin buradan uzaklaştığını, kayıp Salih Uçar'ı bir daha görmediğini, şahsın son olarak Tanju Çavuş ile birlikte gördüğünü beyan etmiştir.

Bunun üzerine, (Şemdinli olaylarında adı geçen) Eğirdir Dağ Komando Okulunda görevli Uzman Çavuş Tanju Çavuş, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştır. Yapılan tahkikat neticesi, tasarlayarak adam öldürme suçundan, 19 Mayıs 2008 tarihinde şüpheliler Caner Altan ve Filiz Yamaç, 21 Mayıs 2008 tarihinde ise Tanju Çavuş tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmiştir.''

Isparta Valisi Şemsettin Uzun,  kayıp Salih Uçar'ı arama çalışmalarının sürdürüldüğünü, İzmir'den eğitilmiş köpeklerin de yer aldığı bir ekibin Eğirdir'e gelerek arama çalışmalarına katılacağını kaydetti.