BIST 10.248
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.392,39
HABER /  GÜNCEL

İzmirde 7.3lük deprem korkusu

İzmir 7.3 büyüklüğünde deprem yaşanacak endişesi nedeniyle rahat uyuyamıyor...

Abone ol

FORBES’un araştırması İstanbul’dan sonra depremde en korunmasız şehrimizin İzmir olduğunu ortaya çıkardı. İstanbul’un ikinci olduğu en korunmasız 20 şehir sıralamasında İzmir de 9’uncu sırada yer aldı.

Bu araştırma, Türkiye’nin İstanbul’a odaklandığını ancak İzmir’i unuttuğunu gösterdi. Ahmet Mete Işıkara konuyla ilgili ‘İstanbul’a kar yağmadığı sürece Türkiye’ye kış gelmez. Yıllarca Erzincan, Dinar depremlerine maalesef uzaktan baktık. Ne zaman ki İstanbul sallandı ‘Deprem ülkesiyiz’ dedik. İzmir de bu yüzden unutuluyor’ dedi. Işıkara ayrıca ‘İstanbul’da 5 yıldır 6’nın üzerinde deprem olmaması rahatsız edici’ diye konuştu.

TEHLİKELİ YAPILAR ONARILMALI

Foça, Midilli, Karaburun üçgeninde 7.3’lük deprem beklediğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Ercan ‘Yapılaşmalarda sorun yok gibi. Ama bazı yerler tehlikeli. Örneğin Yeşildere’de toplukonut yapılmazsa yıkımlarla karşılaşabiliriz’ diye konuştu.

Prof. Dr. Ömer Aydan ise asıl depremin İzmir’de yaşanacağı uyarısında bulunarak ‘En çok İzmir ve Denizli’den endişeliyim. İzmir’in ortasından geçen faylar var. 7’nin üzerinde deprem bekliyorum. Yapılar güçlendirilmeli’ sözlerini sarf etti.

TEHLİKELİ 3 FAY VAR

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ da ‘İzmir, Seferihisar ve Foça fayları tehlike yaratır’ açıklamasını yaptı.