BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPden telekom sorusu

CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, ''Türk Telekom'un sıradan bir emlaktan farklı gayrimenkul olup olmadığını'' sordu.

Abone ol Coşkunoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, ''hem ulusal güvenlik hem de ulusal teknolojimiz açısından değerlendirecek olursanız, sizce Türk Telekom sıradan bir emlaktan farklı gayrimenkul müdür? Öyleyse o zaman gerek 2005'de yapılan blok satışta gerekse geçtiğimiz günlerde yapılan halka arzda sıradan emlak satmaktan daha farklı olarak ne satılmıştır'' sorusunu yöneltti.

Türk Telekom hisselerinin çok ucuza piyasaya sürüldüğünü iddia eden Coşkunoğlu, hisselerin yüzde 50 ucuza satılmasının nedenlerini öğrenmek istedi.

Coşkunoğlu, halka arz sonrası Türk Telekom'un yönetiminde bir değişiklik olup olmayacağını da sordu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da adli emanet paralarının yatırıldığı bankanın neden değiştirildiğini sordu. Kart, ''Yoksa Sabah-ATV satışı ve kredi temini sürecinde yaşanan gelişmelerin karşılığı olarak, bu ve benzeri mevduatların özellikle Vakıfbank ve Halkbank'a aktarılması yönünde bir politika değişikliği mi söz konusu?'' dedi.

-BOR MADENLERİ-

Kart, bir başka soru önergesinde de Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in 2005 yılının Haziran ayında Avustralya'ya yaptığı ziyarette bor madenlerinin pazarlanmasıyla ilgili bir anlaşma yapıp yapmadığının açıklanmasını istedi.

Yapılan görüşmelerin ve anlaşmanın içeriğini de soran Kart, ''buluculuk hakkı''yla ilgili gelişmelerin neler olduğu sorusunu da yöneltti.