BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,67
ALTIN 2.396,03
HABER /  GÜNCEL

Yine hastane rezaleti

10 yaşındaki kız çocuğu 8 saat boyunca acılar içersinde hastane hastane dolaştırıldı.

Abone ol

Sedye üzerinde 8 saat kanlar, içersinde kalan Fatma Çiçek'in, en sonunda 2 kez gittiği Harran Üniversitesi Araştırma Tıp Fakültesine'de yoğun bakıma alınabildi. Yaşanan olayla perişan olan hasta yakınları, doktorlara tepki gösterdi.

Sanliurfa.com'un haberine göre, Harran İlçesine bağlı Saide köyünde Fatma Çiçek'e kamyonet çarptı. Amcası tarafından ambulansla Harran Devlet hastanesine götürülen Fatma Çiçek'e burada ilk müdahale yapıldıktan sonra Şanlıurfa balıklıgöl Devlet Hastanesine gönderildi.

DEVLET HASTANESİNE SEVK

Acılar içersinde ağlayan küçük Fatma plastik cerrahi olmadığı için Şanlıurfa 500 yataklı Devlet hastanesine sevk etti. Vücudunun genelinde yarası bulunan Fatma Çiçek'e acil serviste pansuman edildikten sonra bu kez Harran Üniversitesi Araştırma Tıp Fakültesinin yolunu tuttu. Ancak bu hastanede Fatma'yı yer olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.

SİYASİLER ARANDI

Fatma'yı taşıyan ambulans, doktorların yaptığı telefon görüşmesinin ardından serum takılarak, tekrar Şanlıurfa 500 yataklı Devlet Hastanesi'ne yönlendirdiler. Birkaç saat müşahade odasında kanlı sedye üzerinde baygın bir şekilde bekleyen Fatma Çiçek'in yakınları yaralı kızın tedavi edilmesi için telefonla siyasileri devreye koydu.

BASIN GELİNCE İLGİ ARTTI

Durumu gittikçe kötüleşen küçük Fatma'nın haberini yapmaya gelen basın mensuplarını gören hastane görevlileri, saatlerce önce biten serumu değiştirmek istemesi üzerine yaralı kızın amcaları tarafından tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine doktorların yaptığı telefon görüşmesi üzerine 2. kez kız çocuğu Harran Üniversitesi Araştırma Tıp Fakültesine götürülmesi istendi.

HASTANE GÖREVLİLERİ BASIN MENSUPLARINI ENGELLEDİ

Bu sırada hasta yakınları, basın mensuplarına konuştuğu için hastane görevlileri görüntü almaya çalışan basın mensupları engellemeye çalıştı. Uzun bekleyişin ardından 112 acil servis ambulansı hastaneye geldi.

NİHAYET AMELİYAT EDİLDİ

Küçük Fatma pislik içersindeki örtülerle birlikte ambulansa konularak Tıp Fakültesine götürüldü. Daha önce yoğun bakımda yer olmadığı için kabul edilmeyen küçük Fatma hemen yoğun bakıma alınarak ameliyatta alındı.

Yeni Şafak