BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,41
HABER /  GÜNCEL

Obezitede yeni yöntem

Midede bulunan bir hormonun seviyesini artırmak, obezite tedavisinde yeni bir yöntem olabilir.

Abone ol

İngiltere'de yapılan bir araştırma, ''oxyntomodulin'' hormonunun seviyesinin artırılmasının, iştahı azaltırken aktivite seviyesini artırdığı, böylece hızlı ama sağlıklı kilo vermeyi sağladığı belirtildi.

0Imperial College'dan Prof. Steve Bloom, daha önceki araştırmalardan ''oxyntomodulin''in iştahı azalttığının bilindiğini ancak hormonun fiziksel aktivite seviyesini artırdığının ilk kez tespit edildiğini söyledi.

Bloom, ''insana doyduğunu söyleyen ancak obezlerde daha az bulunan'' hormonun, midede doğal olarak bulunmasının da bir avantaj olduğunu, böylece istenmeyen yan etkilerin söz konusu olmayacağını kaydetti. ''Bu doğal yoldan oluşan bir hormon. Burada vücudun kendi iştahı sınırlama yöntemini kullanıyoruz'' diyen Bloom, yüksek seviyedeki ''oxyntomodulin''in şimdiye kadar zararlı etkisinin görülmediğini söyledi. Hormonun fazlalığının tek yan etkisinin kilo kaybının sürekliliği olduğu kaydedildi.

Araştırmada, şişman insanlarda bu hormonun seviyesi düşük olduğu için, şişmanların doyup doymadıklarını anlamadıkları kaydedildi. Bu tedavinin, aşırı şişman insanlarda oxyntomodulin hormonunun seviyesini düzenleyeceği ve normal düzeye getireceği belirtildi. İleride hormonun, diyabetlilerin günlük insülin alması gibi kullanılabileceği bildirildi.

Araştırma, 23-49 yaş arasındaki 15 kadın ve erkek arasında yapıldı.