BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Obamaya bebek ayakkabısı

Bush'a veda ziyaretinde ayakkabı atan Iraklı gazeteci Muntazar el Zeydi'ye Türkiye genelinden destekler sürüyor.

Abone ol Bursa'da bir grup genç, Bush'u ayakkabılarla protesto ederken, ABD'nin yeni Başkanı Obama ve eşine sevgi ve barışı ifade eden bebek ayakkabısı ile mektup gönderdi.

Saadet Partisi (SP) Bursa Gençlik Kolları Başkanı Ali Molla Salih ve bir grup partili genç, Heykel PTT Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yüzlerine Iraklı gazeteci Zeydi'nin maskelerini geçiren partili gençler, ellerine de eski ayakkabıları alarak Bush'a tepki gösterdi.

Bir ayakkabının sadece ayakları taşımadığını belirten Ali Salih Molla, "Düşmanın ayağa baktığı bir dünyada, gözünüz gibi bakarsınız ayakkabınıza. Ayakkabılar bazen maskottur, bazen de diktatörlerin yüzüne atılır. Ayakkabının sadece ayaklar altında ezilmek gibi bir yükümlülüğü olduğunu düşünüyoruz. Bir bakarsınız, çocukların üzerine bombalar yağdıran bir başkan için, göktaşı yerine geçer. Eski bir uygarlıktan yeni dünyaya okkalı bir tepki mesajı haline gelir. Bireysel bir tavırdır ama kitleleri ayaklandırır. Eğlenceli gibi görünür ama aslında sonsuz bir hakarettir. Şunu bilmelisiniz ki; üzerine basılan her şey, ezilmiş değildir. Nasıl ki bir martı uçak düşürürse, bir ayakkabı da, dünyayı ayağa kaldırır." diye konuştu.

Açıklamanın ardından partili gençler, ABD'nin yeni Başkanı Obama ve eşine sevgi ve barışın ifadesi olarak mektuba ilave olarak bir bebek ayakkabısı gönderdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi: "Bay ve Bayan Obama, sizlere mutlu bir yeni yıl dilerken, bu yılın dünyaya barış ve refah getirmesini diliyoruz. Umarız selefiniz Başkan George W. Bush'un trajik sonundan gereken dersi çıkarırsınız. Lütfen dünyada barışçıl politikalar izlemeye gayret ediniz ki çocuklar anasız babasız, babalar ve analar da çocuksuz kalmasınlar. Lütfen bu mütevazi yeni yıl hediyemizi kabul ediniz ve Bush'un Irak ziyaretinde başından geçen olayı daima hatırlayınız."