BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Aktaş Group, üretimi durduruyor

Aktaş Group'un, otomotiv sektöründeki daralmaya paralel olarak Ocak 2009'da 3 hafta süreyle üretimini durduracak.

Abone ol

Otomotiv yan sanayine hava süspansiyon sistemleri ve körükleri üreterek, 70 ülkeye ihraç eden Aktaş Group'un, otomotiv sektöründeki daralmaya paralel olarak Ocak 2009'da 3 hafta süreyle üretimini durduracağı bildirildi.

Kestel Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Aktaş Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Almira Oteli'nde düzenlenen ''Aktaş Group Paylaşım Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir krizler ülkesi olduğunu, ancak müşteri memnuniyeti odaklı, uluslararası ölçekte rekabetçi ve kaliteli üretim anlayışıyla bu sorunların üstesinden gelinebileceğini bildirdi.

Küresel kriz gibi tehditlerden çok fazla etkilenmeden bu dönemi de az hasarla atlatabileceklerine inandığını ifade eden Aktaş, bugün itibariyle grup olarak 5 kıtada dünyanın 70 ülkesine ihracat yaptıklarını belirtti.

Krizin otomotiv sektöründe küresel düzeyde olumsuz gelişmelere yol açtığına dikkati çeken Aktaş, şunları kaydetti:

''Kriz nedeniyle ocak 2009'da 3 hafta üretime ara vereceğiz. Avrupa'daki partnerlerimizin mal alma taleplerinde eksilme var. Dolayısıyla Aktaş Group da krizden tabii ki etkilenmiştir, doğrudur. Ama yolumuza devam edeceğiz. Bu süre zarfında, aklımızdaki şeyleri yapacağız, bugüne kadar hayata geçiremediğimiz plan, projelerle ilgileneceğiz.''

BREZİLYA'DA FABRİKA

Yedek parça pazarında faaliyet göstermelerinden dolayı bu krizi çok daha az hasarla atlatabileceklerine inandığını ifade eden Aktaş ''Önümüzdeki yıl büyüme hedefimiz yüzde 50'dir'' dedi.

Aktaş, Bursa merkez ve Adıyaman'ın yanı sıra Bulgaristan'da üretim tesisleri bulunduğunu belirtti. Brezilya'nın Sao Paulo kentinde inşa ettikleri yeni fabrikanın 4 ay sonra hizmete gireceğini kaydeden Aktaş, şöyle devam etti:

''Evet, kriz var ama Aktaş Group durmuyor. Korkmaya gerek yok, tedbirli olmaya gerek var. Fakat, fiyatların indiği, herkesin durduğu bir ortamda yeni yatırımlar için fırsatlar da çıkabilir. Panik yaparak, olumsuzlukları büyüterek, başarılı olma şansımız yok. Pozitif düşünceyi büyüteceğiz, yapmamız gereken bu. Bana deneyimlerim bunu öğretti.''

Aktaş, yeni ürünlere yatırım yaptıklarına da değinerek, izolasyon malzemesi ''membran'' konusunda, ayrıca 1,5 milyon avroluk yatırım kararı verdiklerini bildirdi.