BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  GÜNCEL

O kazada pilot uçuşa zorlanmış

Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayla ilgili komisyon araştırmaları sürdürüyor. Son olarak bir pilot ve mühendis dinlendi.

Abone ol

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonu’da son toplantı yapıldı.

Pek çok uçak kazasında bilirkişilik yaptığı belirtilen, halen de özel bir havayolu şirketinde kaptan pilotluk yapan Fevzi Altunbulak ile kurtarma çalışmalarına katılan Mühendis Necmettin Güneş’i dinledi.

ARIZALARI KAYIT DIŞI DEFTERE YAZIYORLAR

Komisyon üyelerinden edinilen bilgiye göre Altunbulak, “Bu kazada da (Yazıcıoğlu) hava şartları aletle uçmaya uygun değil, görüşle uçacak. Uçsa ayrı, uçmasa ayrı” dedi. Altunbulak, bazı şirketlerin baskısı nedeniyle pilotların resmi uçuş defterine arızaları kaydetmek yerine, uçakların uçuşa devam edebilmesi için bu arızaları “kayıt dışı” bir uçuş defterine yazdıklarını da öne sürdü.

PİLOT UÇUŞA ZORLANDI

Isparta’da yaşanan ve nedeni pilotoj hatası olarak gösterilen kazayı örnek gösteren Altunbulak, “Elektronik kayıtlarına göre o uçak kaza öncesinde değişik noktalardan 89 kez arıza yapmış. Ancak bu arızalar uçuş defterine kaydedilmedi. Çünkü kaydedilmiş olsa o uçağın yeniden uçuşa çıkması mümkün değil. 89 arızaya rağmen pilottan uçuşa devam etmesi istendi.”