BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

RTÜKten kritik Akman kararı

RTÜK'te bugün çok kritik bir toplantı yapıldı. Toplantıya ait karar ise akşam saatlerinde açıklandı.

Abone ol

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın RTÜK üyeliğinin düşürülmesi için 3 CHP'li üyenin verdiği önerge, RTÜK'ün toplantısında tartışıldı. Radyo Televizyon Üst Kurulu toplantısında, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi talebi, 3'e karşı 5 oyla reddedildi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, ''3 Üst Kurul üyesi tarafından Üst Kurul Başkanı Akman'ın üyelikten çekilmiş sayılmasına karar verilmesi istemi ile verilen dilekçenin, bugün yapılan Üst Kurul toplantısında ele alındığı'' belirtildi.

Açıklamada, ''mahkeme süreci devem eden konuda yeni bir işlem yapılmasına gerek olmadığına oy çokluğuyla karar verildiği'' kaydedildi.

8 Haziran 2009 tarihli dilekçe ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gündemine önerilen konunun, daha önce 19 Eylül 2008 tarihinde de Üst Kurul gündemine alındığı ve Üst Kurul'ca karara bağlandığı belirtilen açıklamada şu hususlara yer verildi:

''Söz konusu karar; dilekçe sahibi Üst Kurul üyelerince idari yargıya taşınmış ve halen yargı süreci devam etmektedir. Tarafları ve konusu aynı olan iddiaları içeren dilekçe, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin 18. maddesinde yer alan 'Kararlaştırılmış bir konunun Üst Kurul'da tekrar görüşülmesi, Üst Kurul kararına bağlıdır' hükmü kapsamında tekrar görüşülme talebi olarak kabul edilmiş ve yargı süreci devam eden konunun tekrar görüşülmesi talebi reddedilmiştir.

Diğer taraftan Üst Kurul Başkanı hakkında dilekçede yer alan iddialar halen adli yargıda soruşturma aşamasında olup, henüz iddianame düzenlenmesi dahi söz konusu değildir. Bu nedenle öncelikle evrensel hukukun temel prensibi olan masumiyet ilkesini hatırlatır ve herkesin buna saygılı olmak zorunda olduğunu belirtiriz.''