BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Genç Türkçe Olimpiyatlarına karşı

Kamer Genç'in hedefinde Türkçe Olimpiyatları için dünyanın 115 ülkesinden gelen çocuklar vardı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Kamer Genç'in Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili sözleri ortalığı karıştırdı.  Olimpiyatları ve olimpiyatlara destek olan siyasetçileri eleştiren Genç, "Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in yurtdışındaki çocuklarını topluyor, getiriyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde okumayan birçok çocuk var. Öncelikle onları okut, bu memleketin sadık evlatları yap." dedi.

Bu sözler üzerine yerinden kalkan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Allah'ından kork be... Yeter artık ya." diyerek, kürsüdeki Genç'e doğru yürüdü. Özçelik'i arkadaşları durdururken, tartışmanın büyümesi üzerine Başkan Vekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi.

Aradan sonra kürsüye çıkan AK Partili Nurettin Canikli, Genç'in bilimsel konuşmalar yapmadığını, zerre kadar zekâ kırıntısı olmayan sözler sarfettiğini vurguladı. Canikli, "Hiç kimsenin Meclis'in huzurunu bozmaya hakkı yok. Herkes eleştirisini yapacak ancak ispatlanmamış iddiaları burada dile getirerek, burada olmayan insanlara hakaret etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bu, seviyesizliktir. Provoke etmek konusunda gayet maharetli bir arkadaş, provokatör uzmanı sanki." ifadelerini kullandı.