BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

O günleri yeniden yaşadı

Tecavüz zanlısı yüzbaşı B.A'nın duruşmasında mağdur kızın ifadeleri mağduru o günlere geri götürdü

Abone ol

İstanbul'da bir kız çocuğuna tecavüz ettiği, bir kız çocuğuna da tecavüze yeltendiği öne sürülen Yüzbaşı B.A'nın yargılanmasına başlandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hasdal Askeri Cezaevinde tutuklu olan sanık yüzbaşı B.A. getirildi. Duruşmada, 11 yaşındaki S.Z. ''mağdur'' sıfatıyla, annesi H.Z. ile babası H.Z. de ''müşteki'' sıfatıyla hazır bulundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Vildan Karaçay Yılmaz, sanığın avukatlarının vekillikten çekildiklerine dair dilekçe verdiklerini, sanığın babasının başvurusu üzerine İstanbul Barosu Başkanlığına avukat tayini için yazı gönderildiğini tutanağa yazdırdı.

Kimlik tespiti sırasında adresi sorulan B.A'nın şu anda bir adresi olmadığını söylemesi üzerine tutanağa, tutuklanmadan önce Ataköy'de oturduğu lojmanın adresi geçirildi. Tutanağa, B.A'nın mesleği yüzbaşı, aylık geliri de 1500 YTL olarak yazıldı. Dosyada sanık avukatı olarak görünen Emin Canacankatan'a tebligat çıkarıldığını belirten Başkan Yılmaz, sanığa avukatının Canacankatan olup olmadığını sordu. B.A. ise avukatlığını, İstanbul Barosu tarafından atanan Sadullah Turgut'un yapacağını söyledi.

YAYIN YASAĞI İSTEĞİ

Duruşmada söz alan avukat Turgut, dosyayı yeni aldığını ve inceleyemediğini belirtti. Mağdurun yaşının küçük olması, genel ahlak kuralları ve kamu düzeni göz önüne alınarak duruşmanın kapalı yapılmasına karar verilmesini isteyen avukat Turgut, daha önce konuya ilişkin basında çıkan haberleri hatırlatarak, dava karara bağlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasını istedi. Mağdurlar S.Z. ve C.C.A'ya İstanbul Barosu tarafından avukat olarak atanan Şah Emre Sofuoğlu ise duruşmanın kapalı yapılması konusunu mahkemenin takdirine bıraktığını, ancak yargılama boyunca haber yapılmamasını ise basın özgürlüğüne aykırı bulduğunu söyledi.

CMK'nın 182. maddesi kapsamında ''genel ahlak ve kamu güvenliğinin gerektirdiği durumlarda duruşmanın kapalı yapılması gerektiği için'' olayın özelliğine göre duruşmanın kapalı yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, yargılama bitinceye kadar haber yapılmaması konusundaki talebi ise basın özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti. Bu karar üzerine basın mensupları ve davanın taraflarından olmayan kişiler, duruşma salonundan çıkarıldı. Duruşmada daha sonra savunması sorulan B.A, avukatıyla görüşemediğini belirterek, savunmasını hazırlamak için süre istedi. -

MÜŞTEKİ ANNE İFADESİ
Duruşmada şikayeti sorulan S.Z'nin annesi H.Z, olay günü kızını kırtasiyeye gönderdiğini, biraz gecikince merak edip kapıyı açınca kızının ağlayarak geldiğini gördüğünü ve ''kapıyı kapat bizi öldürecekler'' dediğini söyledi. Kızının daha sonra başına gelenleri anlattığını belirten H.Z, 11 yaşındaki çocuğunun bu olayı unutamadığını, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Mağdur S.Z de, kırtasiyeye gidip geldikten sonra asansöre bineceği sırada içeri sanığın girdiğini, kendisiyle konuşmaya başladığını, niye liseliler gibi etek giydiğini sorduğunu, daha sonra da bıçak tehdidiyle asansörden indirdiğini anlattı.

Ağladığını ve kendisini bırakması için yalvardığını belirten S.Z, ancak daha önce bu şekilde birini öldürdüğünü söyleyen sanığın kendisini bodruma doğru indirdiğini ve burada tecavüz ettiğini söyledi. Sanığı daha önce tam olarak teşhis ettiğini belirten S.Z, bugün de sanığı tam olarak teşhis ettiğini bildirdi. B.A'nın tutukluluk halinin devamına, anne ve babasının duruşmaya müdahil olarak katılmalarına, S.Z'nin fiili livataya maruz kalıp kalmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu Başkanlığına yazılan yazının cevabının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, diğer mağdur Ç.C.A. ile annesi M.E'nin yeni tespit edilen Kadıköy'deki adreslerinden mahkemeye çağırılmalarına da karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma boyunca Bakırköy Adliyesinin içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemi alındı. Mağdur ile anne ve babası, adliyeden resmi polis aracıyla ayrıldı.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, B.A'nın, S.Z'ye yönelik olaya ilişkin ''15 yaşın altındaki çocuğa cebir veya tehdit kullanmak suretiyle cinsel istismar'' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. İddianamede, Ç.C.A adlı çocuğa yönelik olaya ilişkin de sanığın, teşebbüste kalan aynı suç ve ''cebir veya tehditle konut dokunulmazlığını ihlali'' suçundan 19 yıl 1 aya kadar hapsi talep ediliyor.

B.A'nın bir kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasından sonra yapılan incelemelerde, B.A'ya ait DNA profilinin, 15 Temmuz 2002 tarihinde Büyükçekmece'de cinsel tacize maruz kalan bir kız çocuğunun şortu, 26 Mayıs 2003'de Büyükçekmece'de tecavüze yeltenilen bir kız çocuğunun iç çamaşırı, 5 Mayıs 2004'de Bahçelievler'de yine tecavüze yeltenilen bir kız çocuğunun atleti ve olay yerindeki kan lekesi, 10 Mayıs 2004'te Bakırköy'de cinsel tacize maruz kalan bir kız çocuğunun elbise ve 2 ayrı iç çamaşırı, 10 Ekim 2004'te cinsel taciz mağduru bir kız çocuğunun iç çamaşırları, 6 Aralık 2005'te Bahçelievler'de fiili livataya uğrayan bir kız çocuğunun iç çamaşırından alınan örneklerle uyumlu olduğu anlaşılmıştı. B.A hakkında, diğer 4 olaya ilişkin açılan davaların görülmesine ise önümüzdeki günlerde başlanacak.