BIST 10.265
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.393,15
HABER /  GÜNCEL

O 12 ağaç nedir bir türlü anlayamadınız!

Erdoğan ve hükümetin Gezi'ye bakış aşısını sorgulayan Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran "O 12 ağaç nedir bir türlü anlayamadınız" dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Gezi eylemlerinin 1. yıldönümü yaklaşırken günün hükümeti hedef alan en çarpıcı Gezi eleştirilerinden birine imza atan Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran Başbakan Erdoğan'a seslendi. 

100 SENE DE GEÇSE ANLAYAMACAKSINIZ

Başaran, "O 12 ağaç nedir bir türlü anlayamadınız" dediği yazısında Erdoğan ve hükümetin Gezi'ye bakış aşısını sorgularken "100 sene geçse de anlayamayacağını gösteriyor. Çünkü ne niyeti var ne de fıtratına uyuyor. Ne onun ne de çevresindekilerin." dedi.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Başbakan hâlâ paradan, ana muhalefetten bahsediyor ya…

1 sene geçmesine rağmen hiçbir şey anlamadığını gösteriyor.

Küçümseyerek söylüyor ya, “Gerekçe ne? 12 tane ağaç”…

100 sene geçse de anlayamayacağını gösteriyor. Çünkü ne niyeti var ne de fıtratına uyuyor. Ne onun ne de çevresindekilerin.

Sökülen o 12 ağacın şehre ve yaşam alanına yapılan saldırıların, vahşi neoliberal politikaların, farklı olana nefes aldırmamanın simgesi olduğunu anlayamadılar.

Sokaklara dökülenlerin insanlık onurlarının, vatandaşlık haklarının, özgürlüklerinin, adaletin peşinde olduklarını, devlet tarafından kutuplara itilip koparılan memleketin parçalarıyla barışmayı amaçladıklarını anlayamadılar. İtelediler, tekmelediler, boğdular, ağlattılar, öldürdüler.

365 gün geçti, hâlâ anlamadılar. 100 çarpı 365 gün geçse de anlamayacaklar.

O 12 ağacın anlamını bilmeyen bir gelenekten geldiler, öğrenemeden gidecekler.

EZGİ BAŞARAN YAZILARI